Πολιτική

Κεντροαριστερά: Οι κινήσεις για συσπείρωση και νέους ψηφοφόρους

Κεντροαριστερά: Οι κινήσεις για συσπείρωση και νέους ψηφοφόρους

Πηγή Φωτογραφίας: [366643] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

ΠΑΣΟΚ: «Ζωντανό» το στοίχημα της δεύτερης θέσης.

Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται στη “μάχη των ευρωεκλογών” με σκοπό να αυξήσουν τις συσπειρώσεις και να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους, τονώνοντας τον κομματικό πατριωτισμό. Παράλληλα, προτείνουν λύσεις για τα κεντρικά προβλήματα, προσπαθώντας να πείσουν το κοινό πως έχουν επεξεργασμένες προτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό, εστιάζοντας στους νέους συντελεστές για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και προτείνοντας σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για εκατομμύρια φορολογούμενους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην Ηλιούπολη, εκφράζει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα στις 9 Ιουνίου.

Παρά τις δημοσκοπήσεις που δίνουν εκτίμηση “έως 17%” για το ΣΥΡΙΖΑ, ο Στεφάνος Κασσελάκης πιστεύει ότι το κόμμα θα έχει το “2” μπροστά στο αποτέλεσμα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει σταθερά στα ζητήματα της Β. Μακεδονίας (μετά και τις νέες εξελίξεις από τις δηλώσεις του προέδρου του VMRO Χριστιάν Μιτσκόσκι), της υγείας, της ακρίβειας και του φορολογικού, ενώ στην καθημερινή επικοινωνιακή φαρέτρα μπαίνουν και νέα όπλα, ανάλογα με την επικαιρότητα.

Υπό το κεντρικό σύνθημα «Καλύτερη Ζωή Τώρα», απευθύνεται σε πολίτες που δεν ανήκουν, κατ’ ανάγκην, στο αριστερό κοινό αλλά διψούν για ανάσες στην καθημερινότητα και στο κράτος δικαίου.

Ως προς το δεύτερο στοιχείο, η λέξη «συγκάλυψη» δεν λείπει από καμία αναφορά του κ. Κασσελάκη και των στελεχών του κόμματος, δεδομένων των νέων αποκαλύψεων ή στοιχείων που βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα, είτε για τις υποκλοπές, είτε για την τραγωδία των Τεμπών, είτε για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Στις εκλογές του Ιουνίου να σταλεί μήνυμα ότι θα υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση, ώστε να τελειώνει το άλλοθι του 41%», τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Κασσελάκης, με τη δέσμευση πως «με ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματεύεται για τη δική της οικονομική πολιτική».

ΠΑΣΟΚ: Επίμονα στο κυνήγι της δεύτερης θέσης

Στην πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, ο στόχος της δεύτερης θέσης παραμένει στο προσκήνιο, με το κομμαικό επιτελείο να προσπαθεί να διατηρήσει τον στόχο ζωντανό προκειμένου να αποφευχθεί η αποσυσπείρωση.

Αν και καμία δημοσκόπηση δεν υποδεικνύει τέτοια πιθανότητα, οι εκλογικοί αναλυτές εκφράζουν βεβαιότητα για την τρίτη θέση του κόμματος (που έφτασε περίπου το 14% στις χθεσινές μετρήσεις).

Η ιδέα σύγκρισης του φετινού ευρωπαϊκού ποσοστού με αυτό των προηγούμενων ευρωεκλογών (7,7%) απορρίφθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι θα ερμηνευόταν ως ηττοπάθεια. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά και να κατακτηθεί η δεύτερη θέση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα παίξει στην “επόμενη ημέρα”, εάν το κόμμα του επιτύχει καλό εκλογικό αποτέλεσμα, προσπαθώντας να ηγηθεί του προοδευτικού χώρου.

Μάλιστα, αιτιολόγησε την άποψή του ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτό τον στόχο: «Ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη. Δεν είναι πρόεδρος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Επ’ αυτού, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε να συζητήσει για προοδευτική συμπόρευση… και με τον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα: «Δεν ήθελε συνομιλητή τον Τσίπρα, δεν θέλει συνομιλητή τον Κασσελάκη, δεν θέλει συζήτηση γενικώς με τον ΣΥΡΙΖΑ», λένε.

Προσθέτοντας σκωπτικά πως ο πραγματικός στόχος της Χ. Τρικούπη είναι «να συνομιλήσει με τους “πρώην” του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτούς που ευελπιστεί ότι… θα γίνουν “πρώην”».

Νέα Αριστερά: Πολιτική επιβίωση του 3%

Η Νέα Αριστερά έχει το μεγάλο στοίχημα να καταφέρει να φθάσει στο 3%, προκειμένου να θεωρηθεί ως μια δύναμη που μπορεί να έχει ρόλο στις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με στελέχη της, είναι πιθανό να μην καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή ακόμα και αν φτάσουν στο 3%, καθώς υπάρχουν και άλλα κόμματα που συγκεντρώνονται γύρω από αυτό το ποσοστό. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να έχουν ένα ποσοστό πάνω από το 3%, για να θεωρηθούν ως υπολογίσιμη δύναμη. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο όριο του 2,8-3,5%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments