Πολιτική

Μητσοτάκης: Ομιλία του πρωθυπουργού στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης

Μητσοτάκης: Ομιλία του πρωθυπουργού στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, τη Θεσσαλονίκη.

Στις 10:15 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο.

Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος.

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.

Θα ξεπεράσει η ΝΔ το 30%;

Καθώς πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές και η πόλωση έχει ήδη χτυπήσει “κόκκινο”, το καίριο ερώτημα για την ΝΔ είναι αν το ποσοστό της θα καταγράψει το ψυχολογικό όριο του “3+”, κάτι που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει να το καταφέρνει. Στην χτεσινή της Alco για τον Alpha η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 27% και στην εκτίμηση υπολογίζεται μεταξύ 30,5 και 34,5%, πολύ κοντά στο 33% που είχε κατακτήσει στις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Στην προχτεσινή της MRB, η ΝΔ λάμβανε 26,5% στην πρόθεση ψήφου, 32,3% με αναγωγή.

Στις έρευνες μάθαμε ότι περίπου το 32,7% των πολιτών θέλει να ψηφίσει για σταθερότητα, αφήγημα που προωθεί η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να μιλάει για την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας και να ασκεί κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει πως το οικονομικό τους σχέδιο θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία. Είναι επίσης επικριτικός απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα της Ελληνικής Λύσης.

Στην δημοσκόπηση της Alco μόλις το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα ψηφίσει με κριτήριο την διαμαρτυρία, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 23% δηλώνει «πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από την κυβέρνηση». Επομένως, παρά την θηριώδη ακρίβεια, την κακή βαθμολογία της κυβέρνησης σε μία σειρά από ζητήματα (ακόμα και στο θέμα της ασφάλειας, ένα προνομιακό πεδίο για συντηρητικό κόμμα) την διόλου αδικαιολόγητη αίσθηση συγκάλυψης που έχει επικρατήσει στην κοινή γνώμη για την τραγωδία των Τεμπών και τις διαρροές του στα Δεξιά, το κυβερνών κόμμα εμφανίζει αντοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments