Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Όνειρα για πάνω από 20% στην κάλπη

ΣΥΡΙΖΑ: Όνειρα για πάνω από 20% στην κάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: [369437] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αναπροσαρμόζει προς τα πάνω επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ τον στόχο του για τις ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναθεωρεί επίσημα τον στόχο του για τις ευρωεκλογές, θέτοντας πλέον ως ικανοποιητικό ένα διψήφιο ποσοστό με τον αριθμό 2 μπροστά. Αυτή η νέα στοχοθεσία έρχεται μετά από δηλώσεις στελεχών του κόμματος που υποστήριζαν ότι αν τα αποτελέσματα των εκλογών είναι παρόμοια με τις δημοσκοπήσεις, τότε δεν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την “ανατροπή” που αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν θα θεωρούσε επιτυχία για την κυβέρνηση να πιάσει ένα ποσοστό 33%, που είναι ο στόχος που έχει θέσει η ίδια, λέγοντας ότι θα ήταν μια μερική επιτυχία. Η άποψή του συμπίπτει με τις εκτιμήσεις άλλων στελεχών της Κουμουνδούρου, οι οποίοι πιστεύουν ότι ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να πάρει το 17%, αν η ΝΔ καταφέρει να πετύχει ένα σχεδόν διπλάσιο ποσοστό, τότε ο ισχυρισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επιτυχία θα είναι άνευ αξίας.

Πρόσωπα με εμπειρία στις εκλογικές αναμετρήσεις επισημαίνουν σε ιδιωτικές συζητήσεις πως ο μεγάλος άγνωστος αυτών των εκλογών θα είναι η αποχή και πως μπορεί να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις των κομμάτων. «Δεν ξέρουμε ποιοι και πόσοι θα απέχουν από την κάλπη» λένε και συμπληρώνουν πως «είναι πιθανό μια μικρή μεταβολή στο σώμα που θα πάει να ψηφίσει, να αυξήσει την διαφορά μας με τη ΝΔ ακόμα και κατά τρεις μονάδες».

Ο Πέτρος Παππάς μίλησε για την πιθανότητα μερικής επιτυχίας της κυβέρνησης, ενώ ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι ένα ποσοστό άνω του 20% θα ήταν μια δραματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό. Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα εξετάσουν τους λόγους για τη μη επίτευξη του στόχου, υπονοώντας ότι το 20+% είναι εφικτός στόχος.

Προς επίρρωση αυτού, η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε (Παραπολιτικά FM) πως «ο στόχος του 17%, το αποτέλεσμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών, είναι απολύτως εφικτός, χωρίς να αποκλείουμε και την πιθανότητα να πιάσουμε και το “δυάρι” στις Ευρωεκλογές». Πρόσθεσε, δε πως «κάτι τέτοιο θα σήμαινε, ακόμη και με τα ποσοστά που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις στη ΝΔ, ότι υπάρχει μία πολιτική ανατροπή, διότι δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων κι αυτό θα είναι ένα βήμα ούτως ώστε στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί ακόμη καλύτερα και να κατακτήσει τη νίκη».

Ο Πέτρος Παππάς συζήτησε για την πιθανότητα μιας μερικής επιτυχίας της κυβέρνησης, ενώ ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι μια αύξηση άνω του 20% θα ήταν μια σημαντική αλλαγή στο πολιτικό πεδίο. Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα εξετάσουν τους λόγους για τη μη επίτευξη του στόχου, υπονοώντας ότι το 20+% είναι εφικτός στόχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments