Ελλάδα

Πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη [21/5]: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη [21/5]: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πηγή Φωτογραφίας: [367591] 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ / ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποιοι απεργούν αύριο Τρίτη 21 Μαΐου - Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία και τρόλεϊ

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει αύριο, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, το δημόσιο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Ταυτόχρονα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών. 

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας αύριο Τρίτη 21 Μαΐου 2024 για τα ζητήματα της ακρίβειας και των μισθών, με διεκδικητικό πλαίσιο:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων στο δημόσιο
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 2017
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί την Τρίτη 21/5

Από την Τρίτη σε ισχύ θα είναι η νέα απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση που προκήρυξε η ΟΛΜΕ, μετά τη νέα δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην ΑΔΕΔΥ.

Η ΟΛΜΕ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, το νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ανακοίνωσαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή.

Ακόμα, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι. Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το εάν θα συμμετέχουν στην απεργία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments