Γεωπολιτικά

Ιράν: Το προφίλ του νέου υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί [vid]

Ιράν: Το προφίλ του νέου υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί [vid]
Έχει εμπλακεί σε απευθείας συζητήσεις με τη Δύση - Ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Το υπουργικό συμβούλιο του Ιράν ανέθεσε τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών μετά τον θάνατο του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στη χθεσινή συντριβή ελικοπτέρου.

Ο 57χρονος Αλί Μπαγκερί συνδέεται με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν για μεγάλο μέρος της πολιτικής του καριέρας και περιγράφει τον εαυτό του ως «διπλωμάτη» από τη δεκαετία του 1990.

Υπήρξε σφοδρός επικριτής της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 (το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης – JCPOA).

Ο Μπαγκερί έχει εμπλακεί αρκετές φορές σε διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης. Υπό τον πρώην πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, συμμετείχε σε απευθείας συνομιλίες με την αμερικανική αντιπροσωπεία, υπερασπιζόμενος «την ταυτότητα της χώρας του», ενώ έχει συμμεριστεί δημόσια τη βαθιά δυσπιστία του Χαμενεΐ απέναντι στη Δύση, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται πως ο Χαμενεΐ έχει δώσει στον υπηρεσιακό πρόεδρο του Ιράν, τον 68χρονο Μοχαμάντ Μοχμπέρ, ένα μέγιστο διάστημα 50 ημερών για να οργανώσει τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

Ιράν: Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου Ραϊσί και των υπολοίπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο

H σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19.05.2024) εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η σορός του προέδρου του Ιράν και των υπολοίπων των νεκρών θα μεταφερθούν στην πόλη Ταμπρίζ, δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, γράφει το ημιεπίσημο ιρανικό Tasnim News.

Ο Πιρ-Χοσεΐν Κολιβάντ μάλιστα ανάφερε ότι οι οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί πράγμα που σημαίνει ότι ανασύρθηκαν όλοι οι σοροί.

Ο θάνατος του Ραϊσί δεν θα προκαλέσει “την παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης” του Ιράν

Η κυβέρνηση του Ιράν διαβεβαίωσε σήμερα σε ανακοίνωσή της ότι ο θάνατος του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί σε δυστύχημα με ελικόπτερο δεν θα προκαλέσει “την παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης” της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments