Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον προσωρινό πρόεδρο του Ιράν

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον προσωρινό πρόεδρο του Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν στις έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου, λέει ο Σοϊγκού

Η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν στις έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου, λέει ο Σοϊγκού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον προσωρινό πρόεδρο του Ιράν Μοχαμάντ Μοχμπέρ και την οποία και οι δύο τόνισαν την «αμοιβαία πρόθεση να ενισχύσουν περαιτέρω τη ρωσοϊρανική επικοινωνία», όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Μοχμπέρ ορίστηκε προσωρινός πρόεδρος μετά τον θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί σε συντριβή ελικοπτέρου χθες κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνδράμει στην έρευνα του Ισραήλ για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, που στοίχισε τη ζωή στον Ραϊσί, όπως δήλωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ιράν: Επικύρωση του διορισμού του Μοχμπέρ ως προσωρινού προέδρου από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Ιράν μετά τον θάνατο του προέδρου Ραϊσί, ο οποίος επέβαινε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και άλλα επτά άτομα στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στα βουνά, στο βορειοδυτικό Ιράν, επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν. Μετά από 16 ώρες τα σωστικά συνεργεία με την βοήθεια drone εντόπισαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Ο θάνατος του προέδρου βρίσκει τη χώρα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία με πολλά ανοιχτά μέτωπα τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στη Μέση Ανατολή. Η διάδοχη κατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του προέδρου της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί και ανακοίνωσε ότι ο πρώτος αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Μοχμπέρ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού προέδρου και έχει στη διάθεσή του 50 ημέρες για τη διοργάνωση προεδρικών εκλογών, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

“Βάσει του άρθρου 131 του Συντάγματος, ο Μοχμπέρ αναλαμβάνει να ηγηθεί της εκτελεστικής εξουσίας” και θα πρέπει σε συννενόηση με τους επικεφαλής της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας να διοργανώσει “εκλογές για νέο πρόεδρο εντός 50 ημερών κατά το μέγιστο”, σημείωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments