Διεθνή

Το μήνυμα που έστειλε ο Πούτιν στον Ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ [vid]

Το μήνυμα που έστειλε ο Πούτιν στον Ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SPUTNIK | Συντελεστές: via REUTERS//Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε τα συλλυπητήριά του στον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ για τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί και δήλωσε ότι επρόκειτο για έναν πραγματικό φίλο της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε τα συλλυπητήριά του στον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε τα συλλυπητήριά του στον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ για τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί και δήλωσε ότι επρόκειτο για έναν πραγματικό φίλο της Ρωσίας.

«Παρακαλώ, δεχθείτε τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου αναφορικά με τη μεγάλη τραγωδία που έπληξε την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», δήλωσε ο Πούτιν σε μήνυμά του προς τον Χαμενεΐ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο Σαγιέντ Εμπραχίμ Ραϊσί ήταν ένας εξαίρετος πολιτικός, του οποίου ολόκληρη η ζωή ήταν αφιερωμένη στο να υπηρετεί την Πατρίδα», δήλωσε ο Πούτιν στο τηλεγράφημά του.

«Ως πραγματικός φίλος της Ρωσίας, είχε μια ανεκτίμητη προσωπική συνεισφορά στην ανάπτυξη καλών γειτονικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να τις οδηγήσει στο επίπεδο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης».

Ιράν: Το προφίλ του νέου υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί [vid]

Το υπουργικό συμβούλιο του Ιράν ανέθεσε τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών μετά τον θάνατο του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στη χθεσινή συντριβή ελικοπτέρου.

Ο 57χρονος Αλί Μπαγκερί συνδέεται με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν για μεγάλο μέρος της πολιτικής του καριέρας και περιγράφει τον εαυτό του ως «διπλωμάτη» από τη δεκαετία του 1990.

Υπήρξε σφοδρός επικριτής της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 (το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης – JCPOA).

Ο Μπαγκερί έχει εμπλακεί αρκετές φορές σε διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης. Υπό τον πρώην πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, συμμετείχε σε απευθείας συνομιλίες με την αμερικανική αντιπροσωπεία, υπερασπιζόμενος «την ταυτότητα της χώρας του», ενώ έχει συμμεριστεί δημόσια τη βαθιά δυσπιστία του Χαμενεΐ απέναντι στη Δύση, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται πως ο Χαμενεΐ έχει δώσει στον υπηρεσιακό πρόεδρο του Ιράν, τον 68χρονο Μοχαμάντ Μοχμπέρ, ένα μέγιστο διάστημα 50 ημερών για να οργανώσει τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments