Πολιτική

Αναδίπλωση Κασσελάκη για την ενότητα της Κεντροαριστεράς

Αναδίπλωση Κασσελάκη για την ενότητα της Κεντροαριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [363565] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Από την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ενώσει όλη την κεντροαριστερά περνάει σε μετεκλογικό κάλεσμα προς άλλες όμορες δυνάμεις.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο για την επόμενη μέρα των εκλογών. «Απευθύνομαι σε όλο τον προοδευτικό κόσμο -τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης- και τους λέω ξεκάθαρα: ότι εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%, εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά των εκλογών, θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, θα γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη, νέα στελέχη ισότιμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «άνοιξε την πόρτα» της μετεκλογικής συνεργασίας, τονίζοντας ότι θα απευθυνθεί κατ’ αρχήν στους πολίτες αλλά και σε στελέχη άλλων χώρων. «Θα απευθυνθώ και σε στελέχη άλλων χώρων που πιστεύω ότι τα χνότα μας ταιριάζουν, που σε ένα άλλο σενάριο θα μπορούσαμε να είμαστε στο ίδιο κόμμα. Όταν δεν υπάρχουνε ουσιαστικές φιλοσοφικές και ιδεολογικές διαφορές και απλώς είναι ένα σημείο αφετηρίας για τον καθένα τα κομματικά, προφανώς αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιλυθεί προς το συμφέρον της κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχει μια προεκλογική διαδικασία που έχει προκύψει μετά από πολλές αλλαγές στον προοδευτικό χώρο, με στόχο την ενοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπλέον, εξήγησε με διαφάνεια τι σκοπεύει να κάνει και πώς αυτό συνάδει με την προηγούμενη δράση του ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV 100, σχετικά με την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε υποστηρίξει την πολιτική έκφραση της ευρύτερης κεντροαριστεράς αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας: «Δεν έχω κρύψει ποτέ την πρόθεση μου το μόνο οικονομικά ανεξάρτητο κόμμα της χώρας, από τα μεγάλα κόμματα, να μπορεί να γίνει η δημοκρατική παράταξη της χώρας. Η παράταξη η οποία με σύγχρονη αριστερή πολιτική θα ενώσει όλη την κεντροαριστερά. Αυτό είναι το οποίο θα κάνουμε. Προφανώς πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές στο οργανόγραμμα, στα όργανα, τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο επερχόμενο καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο. Σε εκείνο το συνέδριο θα επιθυμούσα να υπάρχει μια πλατιά λαϊκή βάση στην οποία να συμμετάσχουν προοδευτικοί συμπολίτες μας και από άλλους χώρους ή και από την αποχή. Διότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας που απείχαν για πρώτη φορά βλέπουν ότι κάτι πάει να γίνει διαφορετικά».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκη επαναλαμβάνει την άποψή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορεί την κυβέρνηση για τη στάση της. Υποστηρίζει ότι η συμφωνία είναι διμερής και προτείνει στην κυβέρνηση να ακυρώσει τη συνθήκη, όπως υποστήριζαν και προηγούμενα στελέχη της. Επίσης, αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι της κυβέρνησης επιθυμούν την ακύρωση της συμφωνίας. Τέλος, αναφέρει ότι η συμφωνία είναι αυτή που επιθυμούσε η παράταξη του ομιλητή, αλλά ο Γκρούεφσκι δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει τις απαραίτητες παραχωρήσεις τότε. Ο Κασσελάκης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά, και υπονοεί ότι δεν πιστεύει ότι θα το κάνει.

“Αν το VMRO μάς δώσει την ευκαιρία, θα ακυρώσουμε τη συνθήκη”, έλεγαν. Το ίδιο επιθυμούν οι δήθεν “Μακεδονομάχοι” που κατεβάζατε στους δρόμους και είναι ψηφοφόροι σας: να την ακυρώσετε. Ιδού τα Σκόπια. Πηγαίντε λοιπόν! Πηγαίντε! Όμως δεν θα το κάνετε. Και ξέρετε γιατί δεν θα το κάνετε; Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που επιθυμούσατε ως παράταξη”, είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments