Πολιτική

Βασίλης Κόκκαλης: Ο Αυγενάκης οφείλει εξηγήσεις σε Βουλή και Δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις

Βασίλης Κόκκαλης: Ο Αυγενάκης οφείλει εξηγήσεις σε Βουλή και Δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [369671] ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Συγκλονιστικό να λέει «δεν αντέχω τις πιέσεις για αναθέσεις» από τον υπουργό ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα που διόρισε η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης, εκτός του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ενεργοποιήθηκε με επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά για τις καταγγελλόμενες πιέσεις Αυγενάκη στον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα προκειμένου να υπογράφονται απευθείας αναθέσεις, που οδήγησαν τον τελευταίο σε παραίτηση ενώ έχει διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζήτησε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και την Κατερίνα Ακριβοπούλου ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης.

Στη Θεσσαλία «σήμερα που μιλάμε, τα νερά έχουν υποχωρήσει πάρα πολύ λίγο, είναι ακόμη κάτω από το νερό 150.000-180.000 στρέμματα, πάμε στους 9 μήνες … δεν υπάρχει σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής. Η καλύτερη απόδειξη είναι η επιστολή του κ. Χαρουτουνιάν, που τον διόρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ … συνεργάστηκε με τον πρωθυπουργό, με τον Αυγενάκη, τον Βορίδη, τον Γεωργαντά … ένας από τους λόγους της παραίτησης είναι ότι στη Θεσσαλία δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό, μόνο επιλέξει “κάποιες φώτο και επιτόπιες επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών”».

«Λέει επίσης κάτι συγκλονιστικό, ότι δεν μπορεί άλλο τις πιέσεις για απευθείας αναθέσεις, από τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη. Είναι πάρα πολύ σοβαρό, γι’ αυτό και σήμερα κατέθεσα επερώτηση. Ζητούμε όλες τις απευθείας αναθέσεις που έχουν υπογραφεί και ο κ. Αυγενάκης να πάει να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη … είναι πάρα πολύ σοβαρό, ο πρόεδρος του Οργανισμού που εποπτεύεται από το υπουργείο λέει “κ. πρωθυπουργέ δεν αντέχω άλλο την πίεση να υπογράφω απευθείας αναθέσεις” … είναι άξιο ποινικής διερεύνησης … και δείχνει το πώς λειτουργεί το “επιτελικό κράτος” … ο ΕΛΓΟ Δήμητρα είναι υπεύθυνος για τη νοθεία στα τρόφιμα, για τις ελληνοποιήσεις, για την πιστοποίηση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ … για αυτή τη δουλειά έχει 15 ελεγκτές … αντί να ενισχύσουν τον ΕΛΓΟ και να τον θωρακίσουν νομικά, τους ενδιαφέρουν οι απευθείας αναθέσεις. Το λέει ο πρόεδρος που οι ίδιοι διόρισαν. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments