Πολιτική

Εισηγήσεις για ανασχηματισμό αμέσως μετά τις κάλπες

Εισηγήσεις για ανασχηματισμό αμέσως μετά τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο Μαξίμου εξετάζεται και η περίπτωση της ΠτΔ.

Επιμένουν τα σενάρια για έναν ευρύ ή διορθωτικό ανασχηματισμό, που το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις του περασμένου Ιανουαρίου στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Υγείας.

Οι υποστηρικτές αυτής της πρότασης εκτιμούν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα συνεκτιμηθούν τα πολιτικά μηνύματα που θα προκύψουν από την ευρωκάλπη, αλλά και οι επιμέρους συσχετισμοί σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός έχει εντοπίσει δυσλειτουργίες σε συγκεκριμένα υπουργεία.

Οι αλλαγές θα επικεντρώνονται σε 2-3 κρίσιμα υπουργεία ενώ θα δούμε πιθανόν (αν όχι σίγουρα) επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου. Σημαντικό είναι να πούμε ότι τον ανασχηματισμό θα επηρεάσει και η επιλογή νέου επιτρόπου στην Κομισιόν, με τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Θόδωρο Σκυλακάκη και Νίκη Κεραμέως να είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για μετακίνηση στις Βρυξέλλες.

Υπάρχουν δε και αυτοί που υποστηρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για στοχευμένες αλλαγές και όχι σαρωτικό ανασχηματισμό. Σε αυτή την περίπτωση αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του επιτρόπου, εναλλακτικά θα αναζητηθεί λύση εκ των έσω με μετακίνηση προβεβλημένου υπουργού στις Βρυξέλλες.

Η περίπτωση της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Σημαντική απόφαση πρέπει να ληφθεί και για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς αυτό έχει να κάνει και με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις μεγάλες αντιρρήσεις κάποιων μέσα στο κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ξαναπροτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την οποία θεωρεί ότι ασκεί πολύ καλά τα καθήκοντά της. Όμως, για το πρόσωπο της έχει ακούσει αντιδράσεις με κύριο εκφραστή τον Αντώνη Σαμαρά και τη δεξιά πτέρυγα. Θεωρεί λοιπόν, η ομάδα αυτή ότι εφόσον η ΝΔ είναι πολιτικά κυρίαρχη θα έπρεπε να είναι στο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα ένα πρόσωπο από την παράταξη. Όμως, φαίνεται ότι η Σακελλαροπούλου για τον Μητσοτάκη είναι μία, μεταξύ άλλων, συμβολική επιλογή που αναδεικνύει την καθιέρωση της ΝΔ στο πυρήνα της Κεντροαριστερής Παράταξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments