Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αντιτορπιλικό Βέλος – «Είναι ένα ιστορικό πλοίο, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη»

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αντιτορπιλικό Βέλος – «Είναι ένα ιστορικό πλοίο, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη»

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Παπαμήτσος//Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιηθεί περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος, που είχε υποστεί ζημιές πριν λίγους μήνες λόγω κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

«Θα είναι απολύτως ασφαλές και εύκολα επισκέψιμο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιηθεί περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος, που είχε υποστεί ζημιές πριν λίγους μήνες λόγω κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και μαζί επιβιβάστηκαν στο ιστορικό αντιτορπιλικό.

Αφού ξεναγήθηκε από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού στο εσωτερικό του πλοίου και στο κατάστρωμα, επανέλαβε τη δέσμευσή του να παραμείνει το «Βέλος» στην πόλη και να λειτουργεί ως πλωτό μουσείο.

«Το Βέλος είναι ένα ιστορικό πλοίο, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και αναζητείται το μόνιμο σημείο του ελλιμενισμού του, ώστε να είναι απολύτως ασφαλές και εύκολα επισκέψιμο», είπε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης από ΟΑΣΘ: Η κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών λεωφορείων σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας Ελλάδας

Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, από το οποίο το πρωί άρχισαν τα πρώτα δρομολόγια ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αρχή έγινε με δύο γραμμές, την 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος – Αριστοτέλους και την 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη – Αριστοτέλους, που πλέον εξυπηρετούνται αμιγώς από 17 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Πρόκειται για μέρος των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων με τα οποία ενισχύθηκε, σε πρώτη φάση, ο στόλος του ΟΑΣΘ. Το σύνολο των νέων οχημάτων θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο.

«Καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και να θέτουμε σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα ανανεώσουν σημαντικά τον στόλο των αστικών λεωφορείων στην πόλη μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments