Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη στη Β. Μακεδονία: Παράνομη και προκλητική η στάση της νέας ηγεσίας [vid]

Μήνυμα Μητσοτάκη στη Β. Μακεδονία: Παράνομη και προκλητική η στάση της νέας ηγεσίας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ//Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια και τόνισε ότι οι εξαγωγές δεν είναι μόνο εμπορεύματα και υπηρεσίες αλλά οι πρεσβευτές μας στον κόσμο, που δείχνουν την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια και τόνισε ότι οι εξαγωγές δεν είναι μόνο εμπορεύματα και υπηρεσίες αλλά οι πρεσβευτές μας στον κόσμο, που δείχνουν την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σαφές μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εγκαταλείψει την «προκλητική και ανιστόρητη» ρητορική έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις εξαγωγές μιλώντας  στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας.

«Η στάση της νέας Προέδρου και του εντολοδόχου πρωθυπουργού είναι και παράνομη και προκλητική. Και την επιστρέφουμε. Ο δρόμος προς την Ευρώπη μπορεί να σταματήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «οι ανιστόρητοι εντός των συνόρων πρέπει να καταλάβουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της». «Μας φόρτωσαν τη συμφωνία και τώρα μας ζητάμε να κυρώσουμε τα Μνημόνια» σημείωσε με έμφαση.

Παρακολουθήστε την ομιλία του.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις εξαγωγές ως την πιο δυναμική συνιστώσα της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία αναφερόμενος στην αύξηση κατά 41% των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια», σημείωσε, «κινείται με ρυθμούς πάνω από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους». Μίλησε επίσης για μια θετική πορεία που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι τυχαίο ότι η πρόοδος στις εξαγωγές είναι μεγαλύτερη από την αύξηση του εθνικού προϊόντος και το 2025 προβλέπεται να φτάσουν στο 5%.

«Οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών έχουν φτάσει στο 50% του ΑΕΠ», είπε και τόνισε ότι είναι εφικτό να φτάσουμε στο 60% το 2027.

Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις εξαγωγές σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, που δείχνει ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας αλλάζει.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέρισμα της αύξησης του εθνικού πλούτου επιστρέφει στην κοινωνία και συνδυάζει την ατομική προκοπή με τη συλλογική ευημερία.

«Παράνομη και προκλητική η στάση της νέας ηγεσίας των Σκοπίων»

Στάθηκε, επίσης, στις ενέργειες για τη διεθνή κατοχύρωση του εμπορικού σήματος: «Macedonia the Great».

«Είχα στηρίξει ένθερμα την πρωτοβουλία αυτή και είμαστε σε καλό δρόμο, να το κατοχυρώσουμε. Γίνεται επίκαιρο μετά τις τελευταίες προκλητικές παλινδρομήσεις των βόρειων γειτόνων μας. Τη διπλωματική μας αντίδραση πρέπει να πλαισιώσει και μια εμπορική αντεπίθεση, με πρώτη αιχμή την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της Μακεδονίας μας. Είναι γνωστό ότι η ΝΔ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών και, μάλιστα, καταθέσαμε και πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που την ψήφισε. Προσέξτε: όχι γιατί δεν θέλαμε λύση στο ζήτημα, αλλά γιατί η συγκεκριμένη συνθήκη παραχωρούσε εθνότητα – μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονές μας, ναρκοθετώντας με αυτό τον τρόπο το μέλλον. Από τότε, με μεγάλη εντιμότητα, πριν από τις εκλογές του 2019, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι, το οποίο θα ήταν πολιτικά, βραχυπρόθεσμα, πιο ωφέλιμο, προειδοποιήσαμε ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έπρεπε να κυρωθεί, γιατί δεν θα μπορούσε να ανατραπεί. Ως νέα κυβέρνηση τιμήσαμε την εθνική υπογραφή σε μια διεθνή συμφωνία που υπερισχύει κάθε νόμου. Βλέποντας την άνοδο του εθνικισμού στα Σκόπια μείναμε επιφυλακτικοί στην κύρωση των μνημονίων που συνοδεύουν την συμφωνία. Δυστυχώς, οι εξελίξεις δικαίωσαν αυτές μας τις επιφυλάξεις. Και η στάση της νέας προέδρου και των εκεί υποστηρικτών της δυστυχώς και του εντολοδόχου πρωθυπουργού είναι και παράνομη και προκλητική. Γι αυτό και η Ελλάδα την απορρίπτει και την επιστρέφει. Και το γειτονικό κράτος οφείλει να αντιληφθεί ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη περνά και από τη χώρα μας. Κι εκεί μπορεί να σταματήσει. Όπως και κάποιοι ανιστόρητοι εντός των συνόρων θα πρέπει να καταλάβουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της».

«Φτάσαμε στο σημείο εκείνοι που μας φόρτωσαν τη συμφωνία να μας ζητούν τώρα να κυρώσουμε τα μνημόνια. Και πότε την ώρα που τα Σκόπια την παραβαίνουν. Το εμπορικό σήμα της Μακεδονίας γίνεται ένα ισχυρό μέσο οικονομικής διπλωματίας.

Οι Έλληνες να ξεχωρίσουν τους αληθινούς πατριώτες του έργου και του αποτελέσματος από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και τους εμπόρους των εθνικών αισθημάτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments