Πολιτική

Μητσοτάκης: Άλλο πολιτική και άλλο telemarketing

Μητσοτάκης: Άλλο πολιτική και άλλο telemarketing

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ THΣ ΕΡΤ "ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής".

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, εν όψει ευρωεκλογών, όσο και στο εξωτερικό -και δη, στις γειτονικές χώρες Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με αποδέκτες τους πολιτικούς ηγέτες τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αποτιμά θετικά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία και τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «νέα κανονικότητα» στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, δίχως ωστόσο να παραλείψει να επισημάνει ότι οι βασικές διαφορές μας παραμένουν η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι ο δρόμος των Σκοπίων και της Αλβανίας περνάει μέσα από την Ελλάδα και την τήρηση των συμφωνηθέντων, ψέγοντας τις δύο γείτονες για την στάση τους στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του Φρέντη Μπελέρη, αντίστοιχα.

Εξαπολύοντας «βέλη» προς τα κόμματα… δεξιότερα της ΝΔ και «φωτογραφίζοντας» τις ηγεσίες της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, ο κ. Μητσοτάκης παρατηρεί σε άλλο σημείο: «… οι “πατριώτες του καναπέ” συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Ενώ αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης, μας απειλούν με χριστιανόμετρα, ψαρεύοντας στα θολά νερά της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης. Η πολιτική, όμως, δεν είναι telemarketing. Ο κορμός της παράταξής μας γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να τους εμπιστευθεί. Δεν σκόπευα να αναφερθώ σε κάποιον πολιτικό αρχηγό. Αλλά, αφού τον επικαλείστε, να θυμίσω μόνο ότι ο συγκεκριμένος (σ.σ. ο Κυριάκος Βελόπουλος) έταξε συντάξεις 4.000 ευρώ. Είναι να απορεί κανείς όχι με αυτά που λέει. Αλλά πώς και δεν γελάει και ο ίδιος με όσα λέει, καθώς συναγωνίζεται με τον κ. Κασσελάκη στη συγκομιδή των καρπών ενός ανύπαρκτου λεφτόδεντρου».

Ερωτηθείς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται επικριτικός, διερωτώμενος χαρακτηριστικά «αν μπορεί να τον φανταστεί κανείς να συζητά με ξένους ηγέτες». Και προσθέτει: «Δεν θα σταθώ ούτε στα παιδαριώδη λάθη του, ούτε στα διαρκή ολισθήματά του που αναδεικνύουν πλήρη άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας. Θα επισημάνω, απλώς, την εντυπωσιακή επιμονή του σε συνταγές που απέτυχαν παταγωδώς. Μιλώ για την τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τα fake news που επιστρατεύει καθημερινά για να πλήξει την κυβέρνηση. Απαντήσεις, όμως, δεν θα δώσω εγώ, αλλά η κάλπη».

Όσο για το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα είναι έτοιμο προς παράδοση σε έξι μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments