Πολιτική

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα εθνικών θεμάτων και καθημερινότητας

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη με ατζέντα εθνικών θεμάτων και καθημερινότητας

Πηγή Φωτογραφίας: [367063] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στη Βόρεια Ελλάδα επιστρέφει ο πρωθυπουργός.

Στη «μάχη της Μακεδονίας» ρίχνεται από σήμερα και πάλι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μετά τις επισκέψεις του σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα, επιστρέφει σήμερα στο Βορρά και επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.

Η περιφέρεια της Μακεδονίας είναι η κύρια περιοχή που επικεντρώνεται η προεκλογική στρατηγική της Πειραιώς και του Μεγάρου Μαξίμου. Ο στόχος είναι να αυξηθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία ήταν χαμηλότερα από το ποσοστό που πήρε το κόμμα σε εθνικό επίπεδο στις εκλογές του Ιουνίου 2023, και ανήλθαν στο 35,28%. Επιπλέον, άλλες περιοχές της Μακεδονίας είναι σημαντικές για την παράταξη, λόγω των τάσεων που εμφανίζονται σε μικρότερα δεξιά κόμματα, τα οποία σε ορισμένες περιοχές φτάνουν ακόμη και το 20% των ψήφων.

Η επικαιρότητα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με το όνομα της χώρας και τις συνταγματικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθιστούν τη Μακεδονία ευαίσθητη περιοχή που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και τήρησης ισορροπιών. Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, τόσο προς τα Σκόπια όσο και προς τους πολιτικούς αντιπάλους του. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τους “πολεμοχαρείς τουρκοφάγους” και καυτηριάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ επί του Σκοπιανού. Η επιμονή της Κουμουνδούρου για επίσπευση της ψήφισης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία προκαλεί ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να αντιτίθεται σε αυτές τις θέσεις.

Στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνονται εκδηλώσεις για το μετρό της Θεσσαλονίκης που θα παραδοθεί τον Νοέμβριο, για τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ραντεβού με τον νέο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος έχει αναπτύξει καλό δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση, αλλά και η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, έναν μετριοπαθή ιεράρχη, σε άλλο τόνο από τον προκάτοχο του Μητροπολίτη Άνθιμο.

Επίσης, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει έμφαση στα μεγάλα έργα πνοής που εξελίσσονται στην πόλη και αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητα των κατοίκων της, καθώς σημαντικά έργα στοχεύουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη και μαστίζει τους πολίτες της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του από τους Αμπελόκηπους, όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. Αναμένεται να αναφερθεί στην έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης από τον Νοέμβριο, στην ολοκλήρωση της επέκτασης προς την Καλαμαριά μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αλλά και στις νέες επεκτάσεις που σχεδιάζονται με προτεραιότητα προς τις δυτικές συνοικίες.

Ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν στον πρωθυπουργό τα αποτελέσματα της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ), βάσει των οποίων οριστικοποιήθηκε η χάραξη του δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης, με ορίζοντα την εξέλιξη του πολεοδομικού συγκροτήματος μέχρι το 2040.

Η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι η μεγαλύτερη Γενική Συγκοινωνιακή Μελετητών τελευταίων 24 ετών και την υλοποίησή της ανέλαβε η Ελληνικό Μετρό Α.Ε. με στόχο τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Σχεδιασμού Μεταφορών για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα παραστεί και σε εκδήλωση για την έναρξη κυκλοφορίας των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ τις επόμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στην έναρξη των εργασιών για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο, το Flyover, το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στο Καρατάσιου, καθώς και στο ΣΔΙΤ για τα 17 νέα σχολεία στην περιοχή και την επέκταση του Σέιχ Σου στην περιοχή της Ευκαρπίας. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλλιο Αγγελούδη, και να ομιλήσει στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ.

Αύριο, Τρίτη, θα περιοδεύσει στη Δυτική Μακεδονία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments