Ντέρμπι Κασσελάκη – Ανδρουλάκη για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά
Πηγή Φωτογραφίας: [369634] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Χαρακτηριστικά «πολιτικής Vs επικοινωνίας» λαµβάνει η αναµέτρηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ µε φόντο την επόµενη των ευρωεκλογών και την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, και έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουµε την έκβασή της, καθώς θα πει πολλά για τη νέα εικόνα του πολιτικού συστήµατος.
Αν το ιδιαίτερα έντονο lifestyle του Στέφανου Κασσελάκη ή η πολιτική επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη υπερισχύσουν, τότε η πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε πολιτικά θέματα φαίνεται λογική. Ο Ανδρουλάκης δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Κασσελάκη στα social media, καθώς δεν είναι ικανός να παίξει σε αυτό το πεδίο λόγω του χαρακτήρα του. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επικεντρωθεί στις προγραμματικές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ και να κριτικάρει τη Νέα Δημοκρατία. Από την άλλη, στην περίπτωση της Κουμουνδούρου, ο Κασσελάκης δίνει ένα διαφορετικό στίγμα με τον χαοτικό τρόπο που πολιτεύεται, αλλά μέχρι στιγμής του βγαίνει.
Ο Στέφανος Κασσελάκης, ως ο μοναδικός πρωταγωνιστής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστεύει στην «αδιαμεσολάβητη» σχέση με τον κόσμο μέσα από τις πυκνές και συχνά εκτός προγράμματος εξορμήσεις, εκτιμώντας πως μπορεί να επιτύχει τον στόχο του 20%. Αυτό όμως αμφισβητείται από άλλα στελέχη στην Κουμουνδούρου, καθώς το κοινό που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τον παραδοσιακό κόσμο της Αριστεράς και κρίνεται απρόβλεπτο. Η αισιοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιολογείται από τις επιδόσεις του στους νέους, καθώς δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,2%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και η Νέα Δημοκρατία 14,5% στους νέους 17-34 ετών.
Στις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου δεν αξιολογείται η διακυβέρνηση της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική ηγεμονία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, αξιολογείται η εικόνα και τα χαρακτηριστικά του νέου πολιτικού τοπίου προς το 2027. Αν ο Στέφανος Κασσελάκης καταφέρει να φτάσει τον στόχο του 20%, τότε αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα γενικότερα, με την εδραίωση ενός νέου τύπου πολιτικού στα πράγματα, ειδικά ως αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως πρότυπο στα κοινά και στον δημόσιο χώρο.
Παρόλα αυτά, στη Χαριλάου Τρικούπη και παρά τις δημοσκοπήσεις, υπάρχει η εκτίμηση ότι το “φαινόμενο Κασσελάκης” θα χάσει τη δύναμή του πριν από την ημέρα της κάλπης της 9ης Ιουνίου, λόγω υπερέκθεσης, εγκλωβισμού στο lifestyle και αυτοαναφορικότητας. Και ότι, την τελευταία στιγμή, πάνω από την κάλπη, οι ψηφοφόροι θα επικεντρωθούν στις προγραμματικές προτάσεις και την πολιτική αντί την επικοινωνία.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας