Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι – Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο [vid]

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι – Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ (ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ/EUROKINISSI)

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι διασωθέντες του ναυαγίου, οι οποίοι δικάζονταν ως διακινητές και επιπλέον για πρόκληση ναυαγίου

Το δικαστήριο της Καλαμάτας που εξέτασε το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, έκρινε λίγο νωρίτερα, ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, διότι η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι διασωθέντες του ναυαγίου, οι οποίοι δικάζονταν ως διακινητές και επιπλέον για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι – κρατούνται μόνο διοικητικά. Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση πριν τη δίκη

Σημειώνεται πως από το πρωί ήταν αποκλεισμένος ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, όπου θα διεξαγόταν η δίκη των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Διαδηλώσεις συλλογικοτήτων είχαν διοργανωθεί έξω από τα δικαστήρια, ενώ το κλίμα νωρίτερα ήταν τεταμένο, με τις πληροφορίες της ΕΡΤ να αναφέρουν πως υπήρξε ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και ενός μπλοκ του ΠΑΜΕ, με δύο άτομα να τραυματίζονται, ενώ τρία άτομα προσήχθησαν.

Ένταση σημειώθηκε και με τον Θεόδωρο Δρίτσα πρώην Υπουργό και στέλεχος Νέας Αριστεράς, τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμει μαζί και με άλλους διαδηλωτές δεν τους αφήνουν να περάσουν προς τα δικαστήρια, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Όπως συνέβη και με το ναυάγιο, η δίκη των κατηγορουμένων ως διακινητών συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι των οποίων έδωσαν το «παρών» στον χώρο των δικαστηρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments