Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Επίθεση ΜΑΤ σε διαδηλωτές – Τραυματίες και συλλήψεις – 9 επιζήσαντες στο εδώλιο

Ναυάγιο στην Πύλο: Επίθεση ΜΑΤ σε διαδηλωτές – Τραυματίες και συλλήψεις – 9 επιζήσαντες στο εδώλιο

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Τεταμένη η κατάσταση στα δικαστήρια της Καλαμάτας - Δεν κάθονται στο εδώλιο οι διακινητές - Διεθνείς διαστάσεις έχει πάρει η δίκη

Ένταση επικρατεί έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας όπου αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο εννέα επιζήσαντες του τρομακτικού ναυαγίου στην Πύλο κατηγορούμενοι ως διακινητές και ως υπαίτιοι του ναυαγίου στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 600 πρόσφυγες και μετανάστες. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια και σημειώθηκε συμπλοκή με διαδηλωτές με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας τραυματισμός.

Μάλιστα, συνελήφθησαν και τρεις διαδηλωτές. Σύμφωνα με το 902.gr, από την επίθεση τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ενώ συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Στέλιος Παπαβραμίδης, φοιτητής.

Στο εδώλιο θα καθίσουν εννέα επιζήσαντες του ναυαγίου στην Πύλο με τους δικηγόρους υπεράσπισης να επισημαίνουν ότι οι εννέα Αιγύπτιοι δεν είναι οι διακινητές και δεν ευθύνονται για την πρόκληση του πολύνεκρου ναυαγίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης με δηλώσεις τους στην εφημερίδα Guardian επισημαίνουν ότι τα στοιχεία των μαρτύρων κατηγορίας δεν ήταν απλώς ανεπαρκή, αλλά «δεν στέκονταν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα η Βίκυ Αγγελίδου η οποία εκπροσωπεί δύο εκ των κατηγορουμένων.

«Οι μάρτυρες εξαναγκάστηκαν να δώσουν κατάθεση υπό πίεση. Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη εναντίον των κατηγορουμένων και αυτό γιατί ήταν πελάτες που πλήρωναν όπως και οι υπόλοιποι. Οι πραγματικοί διακινητές δεν μπαίνουν ποτέ σε πλοίο. Μιλάμε για μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι επαγγελματίες», σημείωσε η Βίκυ Αγγελίδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δικηγόρος Νατάσα Νταϊλιάνη δήλωσε στη Guardian ότι οι κατηγορούμενοι ήταν «αποδιοπομπαίοι τράγοι για να καλύψουν τις ευθύνες της ελληνικής ακτοφυλακής. Πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη δίκη και να αναζητηθούν οι πραγματικές αιτίες», επεσήμανε.

Μεγάλη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Καλαμάτας

Η δίκη των εννέα διασωθέντων από το ναυάγιο στην Πύλο έχει προκαλέσει κινητοποίηση από πολιτικά κόμματα, σωματεία, αντιρατσιστικούς και αντιφασιστικούς φορείς που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα tharrosnews, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί θα συμμετάσχουν η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Νέα Αριστερά, Παράρτημα Καλαμάτας του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών, Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Νομού Μεσσηνίας και η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος», η οποία ζητά επιπλέον την κατασκευή του Μνημείου για τα Θύματα του Ναυαγίου της Πύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments