Διεθνή

Σφαγή στην Τζαμπάλια με διαμελισμένα πτώματα στους δρόμους

Σφαγή στην Τζαμπάλια με διαμελισμένα πτώματα στους δρόμους

Πηγή Φωτογραφίας: An injured woman carries a baby in the aftermath of Israeli bombing in Rafah in the southern Gaza Strip. Photo: Mohammed Abed/AFP

Στο πλευρό του Νετανιάχου τάσσεται ο Μπάιντεν καταδικάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν διαπράττει γενονοκτονία.

Μια ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα έκανε τα θύματα κομμάτια. Όπως περιέγραψαν μάρτυρες και συνεργεία έκτακτης ανάγκης στο Al Jazeera στους δρόμους βλέπει κανείς «διαμελισμένων πτώματα».

Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Γάζα έχει μετατραπεί σε «κόλαση επί της γης» λόγω της έλλειψης ανθρωπιστικής βοήθειας που προκαλείται από το κλείσιμο των συνοριακών διαβάσεων από τον ισραηλινό στρατό.

Στο πλευρό του Νετανιάχου τάσσεται ο Μπάιντεν καταδικάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν διαπράττει γενονοκτονία.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, κατήγγειλε τα εντάλματα σύλληψης που ζήτησε ο επικεφαλής εισαγγελέας του ΔΠΔ εναντίον του ιδίου και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι «η προσπάθεια του εισαγγελέα να ανατρέψει τα δεδομένα δεν θα πετύχει και ο παραλληλισμός μεταξύ της Χαμάς, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, και του κράτους του Ισραήλ είναι κατάπτυστος και εξοργιστικός. Το κράτος του Ισραήλ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στο δικαστήριο και δεν αναγνωρίζει την εξουσία του».

Ο Γκάλαντ πρόσθεσε ότι η προσπάθεια του εισαγγελέα να αρνηθεί στο κράτος του Ισραήλ το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απελευθερώσει τους ομήρους του πρέπει να απορριφθεί συλλήβδην.

«Οι IDF πολεμούν σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, ενώ καταβάλλουν μοναδικές ανθρωπιστικές προσπάθειες, παρόμοιες με αυτές που δεν έχουν γίνει σε καμία ένοπλη σύγκρουση», ανέφερε.

Ξανά στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού η Τζαμπάλια

Οι ανταποκριτές του AJ στη Γάζα αναφέρουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν βάλει ξανά στο στόχαστρο τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός πυροβολούσε απευθείας στη βόρεια πύλη του νοσοκομείου Kamal Adwan στον καταυλισμό.

«Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ αδιακρίτως» – Ανταπόκριση από την Τζενίν

Η ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης μεταφέρει τις εξελίξεις μετά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη.

Επτά άτομα σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους ένας γιατρός, ένας δάσκαλος και ένας μαθητής.

«Ο στρατός άνοιξε πυρ αδιακρίτως σε κόσμο που απλώς πήγαινε στη δουλειά του», αναφέρει η δημοσιογράφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments