Πολιτική

Άδωνις: Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων [pics]

Άδωνις: Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των είκοσι βουλευτών του κόμματος με θέμα "Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία", Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Οι δημοσκοπήσεις δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα – Θα είμαστε πάνω από 33%

Την αποχή στις κάλπες του Ιουνίου στηλιτεύει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είναι λελογισμένα αισιόδοξος με δεδομένες τις θετικές δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο Action 24, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο υψηλής αποχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές και απάντησες πως «οι ευρωπαϊκές εκλογές, παραδοσιακά, έχουν, δυστυχώς, μικρότερο ενδιαφέρον από τις εθνικές εκλογές. Αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων και πρέπει να αντιπαλέψουμε την αποχή. Αν είσαι απών είναι σαν να παραιτείσαι από τη δημοκρατία. Και αυτό είναι κάτι που υποστήριξε ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλέους: Μόνο εμείς, αυτούς που δεν συμμετάσχουν στα κοινά δεν τους θεωρούμε φιλήσυχους αλλά άχρηστους.

Και για να είμαστε δίκαιοι, ακόμη και αν υποστηριχθεί πως αυτό είναι κάτι «παλιό», θα πρέπει να παραδεχθούμε πως και στις νέες μορφές επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καλός. Στο ΤικΤοκ ο Μητσοτάκης σαρώνει. Το καλύτερο ΤικΤοκ στην Ελλάδα το κάνει σήμερα ο Μητσοτάκης και για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Το χιούμορ του Μητσοτάκη στο TikTok με την αντίστοιχη εικόνα του Κασσελάκη δεν έχει καμιά σχέση».

Αναφερόμενος στα ερευνητικά ευρήματα των πιο πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ο Άδωνις σημείωσε πως «οι δημοσκοπήσεις δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα. Αυτό που βλέπουμε είναι το κλίμα αυτής της στιγμής. Είναι πάρα πολλά χρόνια που το κλίμα είναι το ίδιο. Από τον Μάιο του 2016 είμαστε συνεχώς μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Προηγούμαστε σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια και κερδίζουμε όλες τις ενδιάμεσες εκλογικές αναμετρήσεις. Το ότι έχουμε αυτήν την πολιτική πραγματικότητα δεν προδικάζει το αποτέλεσμα του Ιουνίου. Για αυτό και όλοι οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός είμαστε στο δρόμο. Άρα, δεν υπάρχει αλαζονεία, όπως λανθασμένα υποστηρίζεται από κάποιους».

Μιλώντας, τέλος, για τη Δυτική Μακεδονία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «η Δυτική Μακεδονία είναι η περιφέρεια που είχαμε πάρει το χαμηλότερο ποσοστό το 2023. Θα είμαστε πάνω από 33% τον Ιούνιο. Στη Δ. Μακεδονία, Ελληνική Λύση και Νίκη ήταν πολύ, υψηλά. Την επισκέφθηκα, ωστόσο, και διαπίστωσα πως το κλίμα αντιστρέφεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο Ά. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments