Πολιτική

Άδωνις: Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση στη υγεία [vid]

Άδωνις: Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση στη υγεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των είκοσι βουλευτών του κόμματος με θέμα "Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία", Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Ψευδές το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής – Νοσοκομεία αναφοράς υπάρχουν πάντα στις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Κατώτερη των περιστάσεων είναι η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος διαψεύδει το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής και κάνει εκτενή και αναλυτικό λόγο για το ζήτημα σχετικά με τον Ευαγγελισμό και τον τελικό του Conference League.

Πιο ειδικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, και αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα της Αυγής, που κάνει λόγο για τρομερές ελλείψεις στο νοσοκομείο Παίδων και ότι στις 27 Μαΐου σταματούν οι επεμβάσεις στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ο υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει: «Καταλαβαίνω πως εύχεται πάρα πολύ η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ να συμβεί αυτό. Όμως ως υπουργός Υγείας μπορώ να διαβεβαιώσω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Στο ίδιο νοσοκομείο έγινε η ίδια ιστορία πριν από τρεις μήνες, με κάποιους να υποστηρίζουν πως τα νοσοκομεία θα σταματήσουν μετά από μια εβδομάδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν. Αυτό το γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι. Στο Παίδων Αγία Σοφία και στο Αγλαΐα Κυριακού δεν υπάρχει καμία ανατροπή λόγω των ευρωεκλογών. Δεν θέλω να πιστέψω πως συνδικαλιστές της αριστεράς θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αυτού του τύπου μέσα από τα παιδιά. Η πρόβλεψή μου είναι ότι τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά, παρά την έλλειψη αναισθησιολόγων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Υπάρχει ένας σκληρός ιδεολογικός πυρήνας της αριστεράς, που διαδίδει πως τα νοσοκομεία και τα χειρουργεία πηγαίνουν πίσω λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Η αριστερά έχει πάρει μια υπαρκτή ανακοίνωση, την έχει κάνει σημαία και παρακαλεί να συμβεί. Όμως, η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε χειρουργεία κανονικά, σε αντίθεση με όσα αναφέρονται για το Αγλαΐα Κυριακού και το Νοσοκομείο Παίδων στο σημερινό δημοσίευμα της Αυγής. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όμως το ΕΣΥ δεν είναι παραιτημένο. Εφαρμόζουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων και κτιριακής αναβάθμισης».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τον τελικό του Conference League και την εμπλοκή του Ευαγγελισμού, ο Ά. Γεωργιάδης σημείωσε πως «η αντιπολίτευση, δυστυχώς, δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο τελικός του Conference Cup στην Αθήνα θα είναι μια δωρεάν διαφήμιση της χώρας. Όμως, η αρμόδια αρχή βάζει ορισμένους κανόνες. Αυτονόητο είναι ότι στους υψηλούς προσκεκλημένους πρέπει η Ελλάδα να παρέχει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. Καταθέσαμε ένα σχέδιο για την υγεία, το οποίο περιλαμβάνει τρία διαφορετικά νοσοκομεία με διαφορετικό μέγεθος. Έτσι, ήδη το ΕΚΑΒ γνωρίζει πού θα πάει τους ασθενείς. Πρόκειται για τα νοσοκομεία αναφοράς. Ο Ευαγγελισμός είναι ένα από αυτά τα τρία νοσοκομεία, το οποίο είναι στη διάθεση των VIP. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα νοσοκομεία. Εμένα με αφορά το ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Τσακωνόμαστε για κάτι αυτονόητο και αυτό δείχνει πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Για να ψηφιστεί κάποιος ως πρωθυπουργός, πρέπει οι άλλοι να τον βλέπουν ως πρωθυπουργό. Και ο Κασσελάκης δεν συμπεριφέρεται σαν πρωθυπουργός και έτσι, οι άλλοι δεν τον αντιμετωπίζουν σαν πρωθυπουργό».

Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι πρώτες εργολαβίες για σχολικά γεύματα

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την ανάρτηση του Πολάκη, όπου αφήνει υπονοούμενα για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας catering που είναι υπεύθυνη για κακής ποιότητας σχολικά γεύματα, και τη σχέση του με την κυβέρνηση, ο Άδωνις απάντησε, λέγοντας: «Μού είναι παντελώς άγνωστος ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι πρώτοι διαγωνισμού για εργολάβους για σχολικά γεύματα. Υπεύθυνη υπουργός ήταν η κυρία Φωτίου. Σε πολλά νοσοκομεία, γίνονται διαγωνισμοί και για τη σίτιση και για τη φύλαξη και για την καθαριότητα. Εμείς είμαστε υπέρ του outsourcing στα νοσοκομεία. Από εκεί και πέρα, γίνονται έλεγχοι. Έχουν υπάρξει και τροφικές δηλητηριάσεις και από κρατικά μέσα. Μην παραβιάζουμε τους βασικούς κανόνες της λογικής με αυθαίρετες γενικεύσεις».

Πολύ κακώς συνεχίζεται η απεργία στα περιφερειακά μικροβιολογικά

Σχετικά με το τι θα γίνει με τους επικουρικούς υπαλλήλους, επισημάνθηκε ότι «οι επικουρικοί υπάλληλοι δεν θα φύγουν από τα νοσοκομεία», ενώ για τα περιφερειακά μικροβιολογικά, που είναι σε απεργία, τονίστηκε πως «λένε να λύσω εγώ στους πέντε μήνες που είμαι υπουργός Υγείας ένα πρόβλημα, που έχει σωρευτεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Με κατηγορούν γιατί δεν έχω λύσει στους πέντε μήνες ένα πρόβλημα, που δεν έχει επιλυθεί εδώ και δώδεκα χρόνια. Ξέρουν πως έχω κάνει πάρα πολλά για αυτούς και το ξέρουν. Αναγνωρίζουν πως έχουν γίνει ορισμένα πράγματα. Όμως, η δουλειά ενός πολιτικού δεν είναι να ικανοποιεί όλα όσα του λένε, αλλά να μπορεί καλόπιστα να κάνει αυτά που μπορούν να γίνουν. Κατά τη γνώμη μου, πολύ κακώς συνεχίζεται αυτή η απεργία. Γιατί έχουμε ήδη πάρει μέτρα και για το clawback και τη ρευστότητα των μικροβιολογικών. Αναγνωρίζω πως έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά δεν μπορώ να τους φέρω τον ουρανό με τα άστρα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments