Πολιτική

Άδωνις: Σε ωκεανούς ψεύδους κολυμπά ο Κασσελάκης [vid]

Άδωνις: Σε ωκεανούς ψεύδους κολυμπά ο Κασσελάκης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις: Σε ωκεανούς ψεύδους κολυμπά ο Κασσελάκης [vid]

Είναι άσχετος με το ΕΣΥ – Κάνει πολιτικάντικα παιχνίδια με τον Ευαγγελισμό

Συνειδητά ψέματα είναι αυτά που ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με όσα αναφέρει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Κασσελάκη, σύμφωνα με τις οποίες θα προηγούνται τα ήπια περιστατικά του εγκεφαλικού ή του εμφράγματος λόγω του τελικού της Conference League, και τοποθετήθηκε, λέγοντας πως «δεν είναι σοβαρά αυτά που λέει ο Κασσελάκης. Όταν ένας ασθενής προηγείται, προηγείται επί της ιδίας ασθένειας. Αυτά τα λέει ο Κασσελάκης για εντυπώσεις. Και η Αστυνομία παίρνει πρόσθετα μέτρα και αντίστοιχο σχέδιο καταρτίζεται από το υπουργείο Υγείας. Οι αρμόδιες αρχές έχουν έλθει προηγουμένως σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της UEFA. Υπάρχει και η σχετική διεθνής ντιρεκτίβα της UEFA. Τα τρία νοσοκομεία αναφοράς είναι ο Ευαγγελισμός, το ΚΑΤ και το Σισμανόγλειο. Και δεν αφορά μόνο τα VIP άτομα. Πρόκειται λοιπόν για ένα συνολικό σχέδιο για το οτιδήποτε συμβεί την ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Conference Cup. Έτσι οι χώρες αναλαμβάνουν μια διοργάνωση.

Τα VIP πρόσωπα τα δηλώνει η UEFA. Δεν τα δηλώνει η ελληνική πλευρά. Η UEFA επιλέγει ποια πρόσωπα είναι αυτά. Μπορεί, λόγου χάριν, να είναι ένας αρχηγός κράτους ή ένας πρόεδρος κυβέρνησης. Πώς φαντάζεται ότι το κράτος θα λειτουργεί ο κ. Κασσελάκης; Θα περιμένει ένας αρχηγός κράτους να κόψει εισιτήριο στην ουρά;

Και περαιτέρω, η Ελλάδα έχει συμφέρον να διοργανώνει τέτοιου είδους γεγονότα, όπως είναι ο τελικός του Conference Cup; Κατά τη γνώμη μου, για μια τουριστική χώρα, όπως η Ελλάδα, το να έχουμε εκτενείς αναφορές για την πατρίδα μας διεθνώς θα είναι μια τεράστια διαφήμιση για τη χώρα μας.  Και αυτό που έκανε ο κύριος Κασσελάκης  είναι να πάρει μια ανακοίνωση μιας αριστερής οργάνωσης και την έχει κάνει σημαία».

Δεν θα υπάρξει θέμα με τα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στο εάν θα σταματήσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία για το Νοσοκομείο Παίδων, ο Άδωνις υποστήριξε ξεκάθαρα: «Να επισημάνω ότι πράγματι μου έφυγε αυτή η έκφραση, ότι αποκάλεσα μάπα τον κ. Κασσελάκη, αλλά αμέσως ανακάλεσα. Το είπα άμεσα, επιτόπου. Για τα προγραμματισμένα χειρουργεία για το Νοσοκομείο Παίδων, υπήρχε πριν από λίγους μήνες μια αντίστοιχη ανακοίνωση του Αγλαΐα Κυριακού και δεν υπήρξε κανένα θέμα στην πράξη. Πεποίθησή μου είναι ότι ούτε αυτή τη φορά θα υπάρξει πρόβλημα με το Νοσοκομείο Παίδων και πιστεύω πως τα χειρουργεία θα γίνουν όλα κανονικά, πως δεν θα υπάρξει αναστολή. Έχουμε τρέξει διαγωνισμό για πρόσληψη αναισθησιολόγων και, αν χρειαστεί, θα προκηρύξουμε εκ νέου θέσεις».

Για επεισόδιο στη Μυτιλήνη: Τιμώ και σέβομαι τους υγειονομικούς

Σχετικά με το χαρακτηρισμό κάφροι, που ακούστηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Μυτιλήνη, ο υπουργός Υγείας ήταν σαφέστατος, λέγοντας: «Δεν αποκάλεσα κάφρους τους υγειονομικούς. Τους υγειονομικούς τους τιμώ και τους σέβομαι. Αυτό που έγινε ήταν οι συγκεντρωθέντες εναντίον μου συνέχισαν τις ύβρεις σε βάρος μου την ώρα ανάγνωσης του Ιερού Ευαγγελίου. Και εγώ δεν χαρακτήρισα συλλήβδην κάφρους τους υγιειονομικούς. Πρόκειται για θρησκευτική τελετή και όφειλαν να σεβαστούν τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων. Και μάλιστα, το σχετικό video έχει αναρτηθεί, όλα είναι φανερά, και ο κύριος Κασσελάκης επιμένει να λέει συνειδητά ψέματα».

200 νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ, 32 νέες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό

Ο υπουργός Υγείας κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τον ισχυρισμό του κ. Κασσελάκη, ότι υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ, και ο Άδωνις είπε πως «αυτή τη που μιλάμε, έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός, πρόγραμμα «Αιγίς», για την προμήθεια 200 νέων ασθενοφόρων. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2025 θα έχουν παραληφθεί. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ στην ιστορία του ΕΚΑΒ.

Και επίσης, ιδρύουμε 32 μονάδες εντατικής θεραπείας στον Ευαγγελισμό. Σήμερα ο Ευαγγελισμός έχει 31. Άρα αυξάνουμε τις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κατά 100%. Ο Ευαγγελισμός θα λειτουργεί διπλάσιες ΜΕΘ.

Άρα, λοιπόν, προσλαμβάνουμε ιατρούς και νοσηλευτές, αναβαθμίζουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις των νοσοκομείων, προκηρύσσουμε νέα οχήματα για το ΕΚΑΒ και δημιουργούμε νέες ΜΕΘ. Και λέει ο κύριος Κασσελάκης πως υποβαθμίζουμε το ΕΣΥ; Αυτό είναι συνειδητό ψέμα, που λέει ο κύριος Κασσελάκης ενόψει των ευρωεκλογών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments