Πολιτική

Κασσελάκης: Ανοίγματα προς Ζωή και Βαρουφάκη

Κασσελάκης: Ανοίγματα προς Ζωή και Βαρουφάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [369572] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης και οι πολιτικοί ελιγμοί του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Πολιτικούς ελιγμούς που «ζαλίζουν» κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκλογική βάση. Eτσι και αλλιώς, ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει και ο ίδιος διαμηνύει ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ξεκινήσει τη διαδικασία προς το καταστατικό συνέδριο. «Οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν διάπλατα προς όλον τον προοδευτικό κόσμο… Και όπως έχω ήδη κάνει πράξη, τα μέλη θα αποφασίζουν και θα συμμετέχουν αμεσοδημοκρατικά και ψηφιακά. Στη νέα δομή δεν θα υπάρχει κομματική επετηρίδα, μόνο προσφορά και αξιοκρατία», αναφέρει. Oσοι έχουν επιλέξει στο κόμμα να παρακολουθούν από απόσταση τις εξελίξεις στοιχηματίζουν και στην αλλαγή του ονόματος. Ή μέρους αυτού.

Πιο ειδικά, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «φλερτάρει» πολιτικά µε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας. Κατ’ επανάληψη ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχει αναφερθεί µε ιδιαίτερα θερµά λόγια στην εκπροσώπηση που έχει προσφέρει σε οικογένειες των θυµάτων των Τεµπών η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ σε συνεργάτες του έχει εκφράσει τον θαυµασµό του για την παρουσία της στη Βουλή. ∆εν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, σύµφωνα µε όσα έχει πει ο ίδιος, της τηλεφώνησε µετά την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και τη συνεχάρη για την οµιλία της.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ώρα δεν φαίνεται να ενδίδει στο φλερτ του Στέφανου Κασσελάκη. Κάθε άλλο µάλιστα. ∆εν είναι τυχαίο ότι δεν πήγε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασµένο Φεβρουάριο, ενώ έχει κάνει λόγο για «µεταλλαγµένο κόµµα», αποκαλώντας µάλιστα τον Στέφανο Κασσελάκη «golden boy». Πολλοί θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γοητεύεται από το αντισυστηµικό προφίλ της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία όπως είναι γνωστό δεν διστάζει να τα βάζει µε όλους µέσα στη Βουλή, αλλά και µε τους εκπροσώπους της ∆ικαιοσύνης στα δικαστήρια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εκδηλώνει ενδιαφέρον για στελέχη και μέλη ακόμη και της Νέας Αριστεράς, αποκλείοντας τους «11» που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι ενδιαφέρον η αναφορά του στην ΕΦ.ΣΥΝ., όπου αναγνωρίζει τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο Μέρα25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Επίσης, εκφράζει τον σεβασμό του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, είχε δημοσιοποιηθεί η τηλεφωνική συνομιλία που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, για να τη συγχαρεί για τη στάση της στα Τέμπη. Φαίνεται ότι η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη κρύβει μια προσπάθεια να δημιουργήσει διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων, παρά να προωθήσει συνεργασία. Ο ίδιος επιδιώκει να προσελκύσει νεότερα άτομα που αναζητούν την κομματική τους ταυτότητα και τους συναντά κατά τη διάρκεια των περιοδειών του. Εκτός αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συγχωρήσει τους «διασπάστες» του 2015, οι οποίοι αμφισβήτησαν τον προκάτοχό του και όχι τον ίδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments