Πολιτική

Μητσοτάκης: Μπαράζ περιοδειών στη Β. Ελλάδα με σημαία την πολιτική σταθερότητα

Μητσοτάκης: Μπαράζ περιοδειών στη Β. Ελλάδα με σημαία την πολιτική σταθερότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Μητσοτάκης: Μπαράζ περιοδειών

Το κυβερνητικό επιτελείο θέτει ως βασικό ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Με αιχμή την οικονομία, τις ανεφάρμοστες και ακοστολόγητες, όπως τις χαρακτηρίζει, προτάσεις τις αντιπολίτευσης, αλλά και το κυβερνητικό έργο, που έχει παραχθεί έως σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα μπαράζ περιοδειών, επιχειρεί να επικοινωνήσει το περιεχόμενο της πολιτικής σταθερότητας, που έχει θέσει ως διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου και να αποσαφηνίσει τα διλήμματα προς τους πολίτες, συνδέοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με την ευρωπαϊκή θέση της χώρας. 

Ενώ η αντιπολίτευση ζητά από τους ψηφοφόρους να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και να μειώσουν την υποστήριξη του 41%, όπως αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το κυβερνητικό επιτελείο απαντά υπογραμμίζοντας ότι το κύριο ζητούμενο των εκλογών είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η ισχύς της κυβέρνησης, προκειμένου να προασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των Ελλήνων πολιτών.

«Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα το οποίο κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας μιλάει για τη σημασία μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρώπη» υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ήταν η πιο ωφελημένη από το Ταμείο Ανάκαμψης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς 36 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανούνται σε δράσεις που αγγίζουν όλους τους τομείς της πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επαναφέρει το έργο που έχει ήδη υλοποιηθεί στην «πρώτη γραμμή», ενισχύοντας το διακύβευμα που τίθεται στους πολίτες να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Αυτό θα εξασφαλίσει τη συνέχιση του έργου για τα επόμενα τρία χρόνια, χωρίς αμφισβήτηση της νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, η επιστολική ψήφος, οι μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η καταπολέμηση της βίας αποτελούν στοιχεία που αναδεικνύουν τη συνέχεια στην ενίσχυση της υγείας, της παιδείας και της ψηφιοποίησης του κράτους, καθώς και την αύξηση των εισοδημάτων και άλλες θεσμικές παρεμβάσεις, όπως η επιστολική ψήφος για τις εθνικές εκλογές.

Τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως δεν υπάρχει σημαντική εναλλακτική πολιτική πρόταση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί για τον κίνδυνο που ενέχει η κοστολόγηση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπογραμμίζεται ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί ξανά υπό επιτήρηση και να επανέλθει σε συνθήκες χρεοκοπίας, παρόμοιες με αυτές που οδήγησαν στα μνημόνια και στην οικονομική κρίση της δεκαετίας.

Με ακόμη δυόμιση εβδομάδες να απομένουν στην προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση επικεντρώνεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, η οποία αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς παρατηρούνται σημαντικές αποδράσεις ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για “ψευτοπατριώτες” και ανθρώπους που “εκμεταλλεύονται την πίστη”, πραγματοποίησε πρόσφατα εκδηλώσεις στην Πιερία, Ημαθία και Πέλλα, ενώ χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα συνεχίζει στην Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά, με στόχο να ενισχύσει την εκλογική του βάση που υποστήριξε την κυβέρνηση στις προηγούμενες εθνικές εκλογές τον Ιούνιο.

Σε αντίθεση με το δεξιό φάσμα, όπου επικρατεί η ένταση του “πρέσινγκ”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει επιτύχει τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης στον κεντρώο χώρο, με έμφαση στην Ευρώπη, την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις και την αύξηση των εισοδημάτων. Αυτά αποτελούν τα κύρια σημεία υπεροχής του έναντι των αντιπάλων του. Η “κυβερνησιμότητα” και η “καταλληλότητα” για την πρωθυπουργία είναι κρίσιμα στοιχεία, στα οποία τα ποσοστά του είναι καθοριστικά. Α

Αυτή η ισορροπία μεταξύ των δύο ακροατηρίων, του συντηρητικού και του κεντροφιλελεύθερου, αποτελεί πιθανώς το πιο δύσκολο “σταυρόλεξο” για το κυβερνητικό επιτελείο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι στόχος του είναι τόσο το παραδοσιακό κοινό της Νέας Δημοκρατίας όσο και ο χώρος του κέντρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments