Πολιτική

ΝΔ: Φουλάρει τις μηχανές τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες

ΝΔ: Φουλάρει τις μηχανές τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, ΝΔ: Φουλάρει τις μηχανές

Οι επόμενες κινήσεις στην προεκλογική «σκακιέρα».

Καθημερινότητα, οικονομία και εθνικά θέματα συνθέτουν τον καμβά των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, με βάση το πρόγραμμα της ΝΔ με το οποίο εκλέχθηκε στις εθνικές εκλογές και εφαρμόζει ήδη, και όχι μόνο την παρούσα προεκλογική περίοδο, η οποία αποτελεί μία καλή ευκαιρία να επικοινωνηθεί αυτή η πολιτική σε όλους τους πολίτες, από τα γαλάζια στελέχη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που προπορεύεται στη μάχη της κάλπης.

“Πρέπει να συνδέσουμε τις ευρωεκλογές με τις προτεραιότητες που θα θέσει η επόμενη ευρωβουλή» εξηγούσε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κατηγορώντας την αντιπολίτευση για ανεύθυνες πολιτικές και αδυναμία αξιοποίησης της συλλογικής δύναμης της Ε.Ε. σε ένα μείζον ζήτημα, όπως είναι η ακρίβεια. «Είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός παίρνει γενναίες αποφάσεις χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος, καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι δέσμια των μεγάλων συμφερόντων» σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε: «Δεν έχω δει άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν αριστεράς ή κεντροαριστεράς να ορθώνει ανάστημα απέναντι σε πολυεθνικές».

Την εξήγηση γιατί θέτει το δίλημμα πολιτική σταθερότητα ή περιπέτειες έδωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Θεσσαλονίκη καταλογίζοντας κομματική σκοπιμότητα και προσωπική φιλοδοξία στον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς όμως να τον κατονομάζει. Μάλιστα έκανε λόγο για «ποικιλόμορφους αντιπάλους της κυβέρνησης», οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως πρόκριμα ανατροπής της κυβέρνησης. «Ο ένας γιατί οπωσδήποτε θέλει να γίνει Πρωθυπουργός πριν ακόμα εκλεγεί βουλευτής. Ο άλλος επειδή αντί για τρίτος διεκδικεί να αναδειχθεί δεύτερος. Και πολλοί άλλοι που με αυτή την ευκαιρία θέλουν να εδραιωθούν ως «ηγέτες», πότε εμπορευόμενοι τον πατριωτισμό, πότε ακόμα και την ίδια την πίστη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη για μια νέα δυναμική στη χώρα μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα που την εμποδίζουν να προχωρήσει προς την πρόοδο. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται ψήφους ευθύνης, σκέψης και ωριμότητας για να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη και να αποφύγει νέες περιπέτειες.

Με τις κεραίες της ελληνικής διπλωματίας αναπτυγμένες προς τη Βόρεια Μακεδονία, η Αθήνα παραμένει σε αναμονή για τη στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση μετά την απόφαση της προέδρου να ορκιστεί χωρίς να διαβάσει τη Συνταγματική ονομασία της χώρας. Η κυβέρνηση καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να τηρήσει πιστά τη συμφωνία των Πρεσπών, διαφορετικά – όπως υποδηλώνει – ο δρόμος για την ενταξιακή πορεία θα είναι κλειστός.

Το θέμα αναφέρθηκε χθες από τον πρωθυπουργό, ο οποίος επισήμανε την παράνομη και προκλητική στάση των Σκοπίων, την οποία η Ελλάδα απορρίπτει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: “Το γειτονικό κράτος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη και την πρόοδο περνά και από τη χώρα μας και εκεί μπορεί να τελειώσει. Και κάποιοι εντός των συνόρων πρέπει να καταλάβουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να υποχωρήσει. Φτάσαμε στο σημείο όπου εκείνοι που μας ώθησαν στη συμφωνία τώρα μας ζητούν να την ακυρώσουμε, ενώ τα ίδια τα Σκόπια την παραβιάζουν. Το εμπορικό σήμα της Μακεδονίας γίνεται ισχυρό εργαλείο οικονομικής διπλωματίας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments