Πολιτική

Συμφωνία Άδωνι με Κύπριο υπουργό Υγείας για μεταμοσχεύσεις και εξειδίκευση

Συμφωνία Άδωνι με Κύπριο υπουργό Υγείας για μεταμοσχεύσεις και εξειδίκευση

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σύσκεψη με την πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μετέβησαν στη Λευκωσία, όπου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Δαμιανό.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους συμμετείχαν σε σύσκεψη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος και των δύο χωρών\.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κύπρο, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους πραγματοποίησαν ομιλίες στο «Health Conference – Κύπρος, Ελλάδα & Ευρώπη» στη Λάρνακα.

«Τέτοιες συνεργασίες σήμερα χρειάζονται. Διότι βρισκόμαστε παγκοσμίως, ίσως μπροστά σε ένα τεράστιο σταυροδρόμι, το οποίο εσείς οι γιατροί το αντιλαμβάνεστε πολύ καλύτερα απ’ ότι εμείς οι πολιτικοί που καλούμαστε τώρα να το διαχειριστούμε και στη διαχείρισή του μόνο από κοινού οι χώρες θα μπορέσουν να απαντήσουν καλύτερα απ’ ότι η κάθε μία χωριστά».  Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε «τεράστιες ανατροπές, κυρίως στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων, αλλά και στην ανάπτυξη της ιατρικής τεχνολογίας. Σε βαθμό που σήμερα είναι δύσκολο να αντιληφθούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «αυτό έχει την πολύ θετική του πλευρά. Θα μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές που σήμερα δεν μπορούμε, θα μπορούμε να παρατείνουμε την ζωή των ανθρώπων πολύ περισσότερο απ’ ότι σήμερα και θα μπορούμε να θεραπεύουμε ασθένειες που σήμερα θεωρούνται ανίατες. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά καλά νέα για την ανθρωπότητα και για όλους εμάς προσωπικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments