Πολιτική

“Όχι” Ζωής και Βαρουφάκη στο άνοιγμα Κασσελάκη

“Όχι” Ζωής και Βαρουφάκη στο άνοιγμα Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αρνητική απάντηση στο επίμονο πολιτικό "φλερτ" του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε χθες πως «είμαστε πολύ κοντά σ’ ένα ποσοστό που μπορεί ν’ αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη» και ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλία ζήτησε να μη συνεχιστεί η αλαζονεία της κυβέρνησης, αλλά να δυναμώσει η δημοκρατική παράταξη. Οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβάζουν στροφές και το βλέμμα τους είναι από τώρα στην επόμενη ημέρα της κάλπης. Και αν τα δημοσκοπικά νούμερα της Νέας Δημοκρατίας δεν προοικονομούν αρνητικές εξελίξεις και «μουρμούρα» για την πλειοψηφία το ίδιο δεν ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Εάν τα ποσοστά των δύο κομμάτων, μαζί με τη Νέα Αριστερά, δεν φτάσουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, τότε θα ξεκινήσουν αμέσως συζητήσεις για την πιθανή συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Ωστόσο, αυτό αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της φύσης της κοινής πορείας και της αντίδρασης των ηγεσιών των δύο κύριων κομμάτων που δύσκολα θα παραχωρήσουν την εξουσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χθες σε συνέντευξη ότι δεν σκοπεύει να επικοινωνήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τις ευρωεκλογές. Παρόλα αυτά, ανέφερε ότι θα προσκαλέσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργούς και πρώην στελέχη αυτού του πολιτικού χώρου, υπονοώντας ότι ετοιμάζει εκπλήξεις για τον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη. Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κλείσει την πόρτα για συνεργασία με την Κουμουνδούρου και οι συζητήσεις που έχει ανταλλάξει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονες. Πρόσφατα, τον αποκάλεσε “διασκεδαστή”.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι με ένα καλό ποσοστό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τις πόρτες του σε όλο τον προοδευτικό χώρο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η πιθανή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παρά τις διαφωνίες του για το ζήτημα των Πρεσπών, εκφράζει την εκτίμησή του για την εργασία της και ελπίζει σε μια συνεργασία για το καλό της χώρας.

Ωστόσο, τελεία στην όποια ενδεχόμενη συζήτηση περί σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 έβαλαν επί της ουσίας οι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης μετά τα «ανοίγματα» που πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης, ο άνθρωπος αυτός είναι ουρανοκατέβατος. Εχει έρθει παρά πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Εχει έτσι μία εικόνα πολιτικού “τουρίστα”, ανθρώπου που τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή και στην ζωή της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σημείωσε, βέβαια ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πάνω του τις αμαρτίες εκείνων που κυβέρνησαν, παραβίασαν την λαϊκή ετυμηγορία, παραβίασαν την λαϊκή εντολή, παραβίασαν την ετυμηγορία του δημοψηφίσματος και εφάρμοσαν τις πιο αντικοινωνικές πολιτικές». Αλλά ξεκαθάρισε ότι «είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το πήρε με διαδικασίες επιθετικής εξαγοράς. Ενός χρεοκοπημένου κόμματος και βρίσκεται στον χώρο αυτό μαζί με πρόσωπα που έχουν παρά πολύ σοβαρές ευθύνες για παρά πολλά».

Από την πλευρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν πιο αιχμηρός, εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει πρόσκληση από τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί αν μας καλέσει σε συζήτηση θα του “κόψουν το συνάλλαγμα” οι ολιγάρχες». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας του ΜέΡΑ 25 ούτε με την Πλεύση Ελευθερίας. «Είδατε να επιτίθεται σε κανέναν ολιγάρχη;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments