Πολιτική

ΝΔ: Στοχοπροσήλωση στο 33%

ΝΔ: Στοχοπροσήλωση στο 33%

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ THΣ ΕΡΤ "ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα για το κυβερνών κόμμα, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός για τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ.

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν το άνοιγμα της κάλπης των ευρωεκλογών και Πειραιώς και Μαξίμου “επιστρατεύουν” όλα τα προεκλογικά τους χαρτιά για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας τουλάχιστον το ποσοστό που έλαβε το κυβερνών κόμμα στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 33%.

Τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις επιτρέπουν την αναθεώρηση προς τα πάνω του ποσοστού. Αυτό φαίνεται και από την πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα, όπου έθεσε ως στόχο την ανάδειξη εννέα ευρωβουλευτών της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει αύξηση του ποσοστού κοντά στο 35%, αφού το 2019 η ΝΔ είχε εκλέξει οχτώ ευρωβουλευτές.

Τα αισιόδοξα μηνύματα περιλαμβάνουν επίσης τα ποσοστά συσπείρωσης που παρουσιάζει η ΝΔ στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, καθώς πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, δείχνοντας μια μείωση στις αποδράσεις προς τα δεξιά. Αυτή η εξέλιξη αποδίδεται κυρίως στη σαφή και αυστηρή στάση του πρωθυπουργού έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σχετικά με την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας και της μη συμμόρφωσης με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνουν από τις δημοσκοπήσεις αλλά και το κλίμα που εισπράττουν ο πρωθυπουργός και όλα τα γαλάζια κλιμάκια που έχουν ριχτεί στη μάχη των ευρωεκλογών, το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, γιατί όπως πολλές φορές έχει διαμηνύσει στα στελέχη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κάλπη την Κυριακή της 9ης Ιουνίου θα είναι άδεια και μέχρι την τελευταία στιγμή η “οδηγία” προς πάσα κατεύθυνση αφορά τη μέγιστη κινητοποίηση, η οποία θα επικοινωνήσει τα μηνύματα και τις πολιτικές της κυβέρνησης απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας.

Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, μια πολιτική δύναμη που έχει την ικανότητα να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας και να προωθήσει τις απαραίτητες μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται. Αυτή η παράταξη είναι αυτή που πρώτη κινήθηκε για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, όλα τα μέλη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, από τους κορυφαίους πολιτικούς που καθορίζουν τις κεντρικές πολιτικές, μέχρι τους τοπικούς αξιωματούχους σε όλη την Ελλάδα, είναι κινητοποιημένοι. Με ομιλίες, επισκέψεις και περιοδείες, προσεγγίζουν τους πολίτες, συνομιλούν μαζί τους και ακούνε τα προβλήματα και τα αιτήματά τους, προκειμένου να μεταφέρουν αυτές τις πληροφορίες στην κεντρική ηγεσία και να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Ταυτόχρονα, στην προεκλογική μάχη ρίχνονται και όλα τα άλλα επικοινωνιακά “όπλα”, με τα σποτ της ΝΔ να αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές. “Δύναμη στην Ευρώπη σημαίνει και δύναμη στην Ελλάδα” διαμηνύει μέσω του νέου τηλεοπτικού σποτ το κυβερνόν κόμμα, στο οποίο κεντρικό πρόσωπο και πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ένα διαφημιστικό με το οποίο επιδιώκεται να καταδειχτεί η κρισιμότητα της κάλπης της 9ης Ιουνίου, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους η ισχυρή ΝΔ ταυτίζεται με την ισχύ των Ελλήνων και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την Ε.Ε.

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ κατά την πενταετή διακυβέρνησή της, έχουν κεντρική θέση, ειδικά στα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Ο πρωθυπουργός έχει ενεργό ρόλο στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια των Βρυξελλών και στις επαφές του με τους ομολόγους του, ενώ η χώρα μας έχει αποκτήσει F-16 και Rafale, επέκτεινε το φράχτη στον Έβρο και έχει επιτόπια αυτοψία από επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στην ακριτική περιοχή.

Στόχος είναι η ενίσχυση της φωνής της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και η παρουσία της ως ισότιμου εταίρου με ισχυρό λόγο και προτάσεις που συμβάλλουν στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι αυτά τα επιτεύγματα δεν πρέπει να αγνοηθούν, καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερή πορεία της χώρας με την αποχή ή τη χαλαρή ψήφο. Ο Πρωθυπουργός τονίζει, ακόμη, ότι πριν από δέκα χρόνια η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη ήταν αβέβαιη, ενώ σήμερα έχει αλλάξει ριζικά με τα ελληνικά σύνορα να έχουν γίνει στην πράξη σύνορα της ΕΕ και με περισσότερους πόρους για την πατρίδα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments