Διεθνή

Νέο αίτημα Κιέβου στην Ελλάδα: Τι αναφέρουν για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16

Νέο αίτημα Κιέβου στην Ελλάδα: Τι αναφέρουν για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ 115ΠΜ ΚΑΙ ΠΤΗΣΗ ΜΕ F - 16 Viper ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Η Ουκρανία ζητά τη μέγιστη δυνατή στρατιωτική στήριξη από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ

Επανέρχεται το Κίεβο στο αίτημά του για παροχή στρατιωτικής βοήθειας προκειμένου να αντεπεξέλθει επαρκώς στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, ζητώντας από τη φορά από την Αθήνα όχι μόνο αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και S-300 αλλά ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη F-16 εάν αυτό είναι δυνατόν. Μάλιστα ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει η κυβέρνηση Ζελένσκι και στις υπόλοιπες χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν το συγκεκριμένο αίτημα αλλά είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να σταλούν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

ΗΠΑ: Έτοιμοι οι πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι στα F-16

Η πρώτη ομάδα ουκρανών πιλότων που εκπαιδευόταν στο χειρισμό των μαχητικών F-16 στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της, στην 162η Πτέρυγα της Εθνοφρουράς της Αριζόνας, στο Τουσόν.

Δεν έχει διευκρινιστεί για λόγους ασφαλείας πόσοι ακριβώς είναι οι πιλότοι οι οποίοι “αποφοίτησαν”, με τους πρώτους εξ’αυτών να φθάνουν στην Αριζόνα στα τέλη Οκτωβρίου του 2022. Σε κάθε περίπτωση, η Αμερικανική Εθνοφρουρά είχε ανακοινώσει ότι θα εκπαιδεύσει συνολικά 12 μέχρι το τέλος του 2024. Άλλες ομάδες Ουκρανών πιλότων εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο σε Βρετανία, Γαλλία και Ρουμανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments