Διεθνή

Χάμπεκ: Οι πράξεις του Ισραήλ είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο

Χάμπεκ: Οι πράξεις του Ισραήλ είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Οι δηλώσεις του κορυφαίου υπουργού σηματοδοτούν μια μετατόπιση της αντιμετώπισης του Ισραήλ από το ανώτερο πολιτικό προσωπικό της Γερμανίας.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ κατηγόρησε το Σάββατο το Ισραήλ για παραβίαση του διεθνούς δικαίου συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά της Ράφα, του πρώτου ανώτερου γερμανού πολιτικού που έλαβε τόσο σθεναρή στάση στην ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν πρέπει να το κάνει», είπε ο Χάμπεκ σε διάλογο πολιτών στη γερμανική πρωτεύουσα. «Φυσικά, το Ισραήλ πρέπει να τηρεί το διεθνές δίκαιο», είπε.

Τα σχόλιά του αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στη ρητορική των ανώτερων εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει στο παρελθόν το Ισραήλ να μην επιτεθεί στη Ράφα, αλλά ήταν απρόθυμοι να διατυπώσουν τέτοιες άμεσες κατηγορίες.

«Ο λιμός, τα δεινά του παλαιστινιακού πληθυσμού, οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας είναι —όπως βλέπουμε τώρα στο δικαστήριο— ασυμβίβαστα με το διεθνές δίκαιο», είπε ο Χάμπεκ.

“Με άλλα λόγια, είναι πράγματι η περίπτωση που το Ισραήλ έχει περάσει τα όρια εκεί, και δεν πρέπει να το κάνει”, είπε ο Χάμπεκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομίας.

Το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών, αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ πρέπει «να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επίθεση» στη Ράφα στη λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ αψήφησε την απόφαση το Σάββατο πραγματοποιώντας εντεινόμενες επιθέσεις στη Ράφα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments