Πολιτική

Κικίλιας: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον τούρκο εμπρηστή–Τι είπε για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα

Κικίλιας: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον τούρκο εμπρηστή–Τι είπε για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κικίλιας: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον τούρκο εμπρηστή – Τι είπε για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα

Τα ερωτήματα που πλανώνται ακόμα για τις φωτιές στον Έβρο

«Έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ερωτηθείς για το αν εξετάζεται και το ενδεχόμενο κατασκοπείας στην υπόθεση του εμπρησμού από τούρκο υπήκοο στο όρος Αιγάλεω, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το περσινό καλοκαίρι είχαν μπει 19 φωτιές στον Έβρο και τελικά η 20η μπήκε στην «καρδιά» του δάσους της Δαδιάς και ότι υπάρχουν ερωτήματα που πλανώνται ακόμα για το τι συνέβη, όπως και γενικά για τις φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2023.

«Γι’ αυτό ανέβηκα στον Έβρο με τον κ. Νίκο Δένδια», ανέφερε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχετικά με την πρόσφατη σύσκεψη που είχε στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη των υπηρεσιών του Δημοσίου που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Όπως πρόσθεσε, συνδράμει στη διαλεύκανση των εμπρησμών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα, ο υπουργός είπε: «Έχει στοιχειοθετηθεί η δικογραφία». Έπιστρέφοντας στο προηγούμενο θέμα, προειδοποίησε: «Σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδη, οι ποινές έχουν αλλάξει. Ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα», ενώ επισήμανε ότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις θα αντιμετωπίζουν πλέον βαριές νομικές συνέπειες.

«Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έχουμε νέο δόγμα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας όσον αφορά τη φετινή αντιπυρική προστασία. Τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να λειάνουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή» και διαβεβαίωσε ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments