Πολιτική

Μητσοτάκης στην Κέρκυρα: Νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη

Μητσοτάκης στην Κέρκυρα: Νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να εξοπλίσει τις σχολικές αίθουσες με 36.000 διαδραστικούς πίνακες με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να εξοπλίσει τις σχολικές αίθουσες με 36.000 διαδραστικούς πίνακες με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να εξοπλίσει τις σχολικές αίθουσες με 36.000 διαδραστικούς πίνακες με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του προς τους κατοίκους της Κέρκυρας. «Πάμε δυνατά, όλοι μαζί, για μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές. Μια νίκη που θα φέρει την Ελλάδα σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, εξαίροντας, παράλληλα, τον καθοριστικό ρόλο της ΕΕ στην ενίσχυση των ελληνικών θέσεων ως προς τα εθνικά θέματα.

Αναφερθείς στην οικονομία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Ισχυρή Ελλάδα είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης». Όπως συμπλήρωσε, τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής. Πράσινη Πολιτική, Ψηφιακή και Πράσινη Μετάβαση, Κοινό Ταμείο Ενίσχυσης Κρατικών Προϋπολογισμών και αντιπυραυλική ομπρέλα προστασίας στις πρώτες προτεραιότητές μας».

Αναφορικά με την ακρίβεια, επεσήμανε ότι «η απάντηση είναι τελικά οι υψηλότερες συντάξεις και οι καλύτεροι μισθοί». Λόγο έκανε επίσης στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το δημογραφικό πρόβλημα καθώς και το «στεγαστικό πρόγραμμα».

«Πάμε για ρεκόρ και φέτος στον τουρισμό στην Κέρκυρα»

Αυτές οι ευρωεκλογές έχουν μια ιδιαιτερότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Δεν συμπίπτουν ούτε με αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές ούτε τοποθετούνται κοντά σε εθνικές εκλογές. Καταλαβαίνω, είπε ότι μπορεί να είστε κουρασμένοι και να θεωρείτε ότι δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Αυτή η άποψη είναι εσφαλμένη γιατί οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας. Σκεφτείτε πόσα έγιναν είπε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα από ουραγός έγινε πρωταγωνίστρια σε σημαντικές αποφάσεις. Έφερε ως παράδειγμα την περίοδο της πανδημίας και είπε ότι και φέτος θα πάμε σε χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στην Κέρκυρα.

Κληθήκαμε να πάρουμε στο μέσο της πανδημίας μια σημαντική απόφαση για την στήριξη των οικονομιών μας και δημιουργήσαμε ένα εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης και καταφέραμε να φέρουμε πίσω 36 δις ευρώ. Καταφέραμε ως Ελλάδα να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό από αυτή τη χρηματοδότηση.

Απαντώντας που πηγαίνουν τα χρήματα έφερε ως παράδειγμα τα Κέντρα Υγείας που ανακατασκευάζονται αλλά και τις προληπτικές εξετάσεις ειδικά μέσα από το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά.

Όπως και στις παρεμβάσεις στα σχολεία και έως το τέλος του έτους θα έχουν μπει στα σχολεία όλης της χώρας 36.000 διαδραστικοί πίνακες. «Όλα αυτά είναι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης», είπε και κάνοντας αναφορά και στο ΕΣΠΑ είπε ότι είναι αυξημένο κατά 30% ως προς τους πόρους που διατίθενται στην Περιφέρεια.

Τόνισε ακόμα ότι η Ευρώπη μας βοήθησε να ενισχύσουμε την γεωπολιτική μας θέση τόσο απέναντι στην Τουρκία αλλά και στην διαχείριση του μεταναστευτικού. Για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν ήταν απλό και η κυβέρνηση κατάφερε να διαφυλάξει τα σύνορά μας και είχαμε την Ευρώπη σύμμαχό μας, τόνισε.

Πηγαίνουμε στην Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά, που πατάει γερά στα πόδια της που δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο αλλά συμμετέχουμε στην συνδιαμόρφωση πολιτών. Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη είναι το σύνθημα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη ΝΔ, σημείωσε.

Η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης και δεν μπορεί αυτό να αμφισβητηθεί από τους αντιπάλους μας, είπε ακόμα. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα ληφθούν αποφάσεις χρηματοδοτικού χαρακτήρα στην Ευρώπη, επίσης η πράσινη μετάβαση και η ψηφιακή μετάβαση αλλά και η δημιουργία ενός ενιαίου αμυντικού ταμείου. Αν κάτι μάθαμε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι πρέπει να μπορείς να προστατεύεις τους αιθέρες σου και να έχεις μια ικανή αντιπυραυλική ομπρέλα. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσω ευρωπαΪκή χρηματοδότηση για μια τέτοια πρωτοβουλία, υπογράμμισε.

Για την ακρίβεια είπε ότι δεν κρύψαμε ποτέ ότι είναι μεγάλο πρόβλημα και ότι ταλανίζει τους ευάλωτους και ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Η απάντηση είπαμε ότι είναι έλεγχοι και πρόστιμα και νομιμότητα παντού και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν για την διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές. Αυτή είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες και μας κατηγόρησε η αντιπολίτευση επειδή είχαμε το θάρρος να τα βάλουμε με τις πολυεθνικές;

Θα μπορέσει η Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια να αντιμετωπίσει το δημογραφικό; Τόνισε επίσης. Και πρόσθεσε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω στο πρόβλημα με το επίδομα γέννας και την επέκταση του επιδόματος μητρότητας. Με το ολοήμερο σχολείο και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για ποιους χτυπούν οι καμπάνες…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την επόμενη ημέρα η ΝΔ να είναι ισχυρή για να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα και πρόσθεσε ότι την ισχυρή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 η οποία εξέπληξε ευχάριστα τους ίδιους αλλά δυσάρεστα κάποιους άλλους είναι εντολή ευθύνης.

Μάλιστα την ώρα της ομιλίας του ακούστηκαν καμπάνες και είπε: αναρωτιέμαι για ποιους χτυπούν οι καμπάνες πάντως όχι για τη ΝΔ άλλοι έχουν προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments