Πολιτική

ΝΔ: Σπριντ για ποσοστό συσπείρωσης πάνω από 70%

ΝΔ: Σπριντ για ποσοστό συσπείρωσης πάνω από 70%

Πηγή Φωτογραφίας: [368837] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ιδιαίτερη έμφαση και στις προτεραιότητες του παραδοσιακού συντηρητικού ακροατηρίου.

Στη µάχη της συσπείρωσης θα κριθεί για τη Ν.∆. το αποτέλεσµα των επικείµενων ευρωεκλογών, όπως συνοµολογούν τόσο οι δηµοσκόποι όσο και οι κυβερνητικοί επιτελείς. Ενδεικτική των στοχεύσεων του Μεγάρου Μαξίµου είναι η επιµονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προωθεί µια ατζέντα που ναι µεν απευθύνεται σταθερά στο πολιτικό Κέντρο, στο οποίο είναι αδιαµφισβήτητος κυρίαρχος την τελευταία πενταετία, αλλά για πρώτη φορά «αγγίζει» τόσο εµφατικά τα ενδιαφέροντα του παραδοσιακού νεοδηµοκρατικού ακροατηρίου.

Η επαναπροσέγγιση με τη συγκεκριμένη δεξαμενή έχει ως στόχο την αποκατάσταση των επαφών με την Εκκλησία, μετά από τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας. Επίσης, οι ενέργειες για την ανάδειξη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σε σημαντικά ζητήματα όπως το δημογραφικό και η βία στις μικρές και εφηβικές ηλικίες και εντός της οικογένειας, κινήθηκαν στο ίδιο κύμα.

Με βάση τα πρόσφατα δημοσκοπικά δεδομένα, φαίνεται ότι η υποστήριξη προς τη «γαλάζια» συσπείρωση αυξάνεται συνεχώς, καθώς τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας αυξάνονται και η δυναμική των δεξιών σχηματισμών, όπως η Ελληνική Λύση, αναχαιτίζεται. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης στην υποστήριξη, καθώς η συσπείρωση βρίσκεται γύρω στο 70%, δίνοντας αισιοδοξία για την επίτευξη υψηλότερου ποσοστού από το 33% που έχει θέσει ως στόχο ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα µε τις παραπάνω παραµέτρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει στην πρώτη γραµµή το θέµα της ακρίβειας, προσθέτοντας µάλιστα τη διάσταση της πρότασης που κατέθεσε προσφάτως στην Κοµισιόν έναντι των διαφοροποιήσεων στην τιµολογιακή πολιτική των πολυεθνικών. Με τον τρόπο αυτό επιθυµεί να καταδείξει πως, πέραν των παρεµβάσεων στο πεδίο της καθηµερινότητας, έχει τη δυνατότητα να «ακούγεται» και να προωθεί δέσµη λύσεων και στο µέτωπο των Βρυξελλών, ως µοναδικός φορέας που µπορεί, έστω και µε καθυστέρηση, να αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες θα οδηγήσουν σε συνολικές λύσεις. Επιχειρώντας δε να «χτίσει» πάνω σε αυτή τη στρατηγική και να υπερθεµατίσει στο ευρωπαϊκό του προφίλ, ακολούθησε η κοινή επιστολή µε τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ, για τη δηµιουργία ευρωπαϊκού αντιπυραυλικού θόλου, ως µια ακόµα ουσιαστική και συµβολική πρωτοβουλία εν µέσω της παρούσας κρίσιµης γεωστρατηγικής συγκυρίας.

Εν τω μεταξύ, 0 Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον γύρο των περιοδειών του σε Ήπειρο, Κέρκυρα, Πάτρα, Πύργο, ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Κρήτη, με ενδιάμεσους σταθμούς σε ορισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments