Πολιτική

Το Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους της κριτικής στην αντιπολίτευση

Το Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους της κριτικής στην αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση θέτει το δίλημμα της επόμενης ημέρας.

Δύο εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, το Μέγαρο Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους της κριτικής απέναντι στην αντιπολίτευση, φέροντας σε πρώτο πλάνο το διακύβευμα της κάλπης και τις επιπτώσεις του αποτελέσματος για την επόμενη ημέρα.

Η «μάχη» της κοστολόγησης των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη μείωση φορολογικών συντελεστών, που σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ξεπερνούν τα 45 δισεκατομμύρια σε βάθος τετραετίας, είναι αντιπροσωπευτική της πραγματικής σύγκρουσης, που αναδεικνύεται μέσα από τις ευρωεκλογές και που θα συνεχιστεί μέχρι τις κάλπες των εθνικών εκλογών. Είναι η σύγκρουση των προγραμμάτων, της πραγματικής δυνατότητας εφαρμογής τους και τελικά της κατεύθυνσης στην οποία οδηγούν τη χώρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να επιμείνει σε αυτό το δίλημμα προς τους πολίτες. Ειδικά τώρα που η Ευρώπη εισέρχεται σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικής πειθαρχίας και νέων αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων μετά τις ευρωεκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι το πρόγραμμα που υπόσχεται ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιστρέψει τη χώρα σε τροχιά επιτήρησης και δημιουργίας συνθηκών χρεοκοπίας. Επιμένει ότι η πρωταρχική του δέσμευση είναι να μην επιτρέψει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για να παραμείνουμε σε τροχιά προόδου» επανέλαβε και σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό μέσο ενημέρωσης, δηλώνοντας πως η αντιπολίτευση μιλά διαρκώς για «ανατροπή», αποζητώντας μια αποσταθεροποίηση που μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες, αλλάζοντας μεν αρχηγό, αλλά μένοντας πιστή, όπως σημείωσε στο δόγμα των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα.

Εκτός από την αναφορά της κυβέρνησης στην εμπειρία των πολιτών από τα μνημόνια και τη διακυβέρνηση του 2015-2019, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει στο προσκήνιο την τοξικότητα που κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης υιοθετούν στη ρητορική τους. Η Πειραιώς αναφέρεται ανοιχτά στους κυρίους Κασσελάκη και Βελόπουλο ως μια νέα “έκδοση” των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, χαρακτηρίζοντας τη χυδαιότητα και τον λαϊκισμό ως συνεκτική ουσία που τους ενώνει.

Σε αυτήν τη σύγκρουση, που αποτελεί το μεγάλο πλαίσιο και τη μεγάλη εικόνα, περιλαμβάνονται επίσης οι επιμέρους “μάχες” που αναδεικνύονται, όπως η “μάχη” της φέτας, όπου η κυβέρνηση μιλά για εξαπάτηση των πολιτών από τον Στέφανο Κασσελάκη. Η ακρίβεια αναγνωρίζεται ως το κύριο πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά και μένει να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές, όταν η κυβέρνηση υποστηρίζει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των Βρυξελλών στα επόμενα κυβερνητικά βήματα.

Αντίθετα, η κυβέρνηση επισημαίνει τη σταθερή αύξηση των εισοδημάτων και την αλλαγή της εικόνας στην αγορά εργασίας. Η ανεργία έχει μειωθεί κάτω από τις 900.000 για πρώτη φορά από το 2011, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας παρουσιάζουν και ποιοτικές βελτιώσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ως στόχο να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, είτε πρόκειται για οικονομικά και καθημερινά θέματα, είτε για θέματα που έχουν κρίσιμη σημασία για τη συνέχεια της χώρας, όπως είναι το δημογραφικό, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση πρόκειται να εξακολουθεί να επικεντρώνεται στη συσπείρωση της εκλογικής της βάσης.  Με ευθεία αναφορά σε όσους στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου και εκλογικό πήχη το 33%, στην ατζέντα βρίσκονται -με τη βοήθεια και της επικαιρότητας- και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από περιοδείες στη βόρεια Ελλάδα, επισημαίνει συνεχώς προς τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία ότι η ευρωπαϊκή τους πορεία εξαρτάται από την Αθήνα, κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για αδιαφορία έναντι της διεθνούς θέσης της χώρας και για αρνητική προσέγγιση.

Η κυβέρνηση εκτιμά και αισιοδοξεί ότι μπορεί να επιτύχει τον εκλογικό στόχο του 33% που έχει θέσει, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αυτό θα της παρέχει έναν καθαρό πολιτικό δρόμο για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments