Διεθνή

Σιλιάνοφσκα: Σέβομαι τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά έχω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού

Σιλιάνοφσκα: Σέβομαι τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά έχω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει τακτική, καθώς όχι μόνο επιμένει στον όρο «Μακεδονία» αντί για «Βόρεια Μακεδονία» αλλά δηλώνει ότι δεν παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Νέες δηλώσεις της προέδρου της γειτονικής χώρας

Η νέα πρόεδρος της Βόρειας ΜακεδονίαςΓκορντάνα Σιλιάνοφσκα δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει τακτική, καθώς όχι μόνο επιμένει στον όρο «Μακεδονία» αντί για «Βόρεια Μακεδονία» αλλά δηλώνει ότι δεν παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε νέες δηλώσεις της στο zhurnal.mk, η Γκορντάνα Σιλιανόφσκα τόνισε ότι έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και ως εκ τούτου, θα επιμείνει στην ονομασία «Μακεδονία», αρνούμενη τον προσδιορισμό «Βόρεια».

«Σέβομαι τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού. Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό μου όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, πιστεύω επίσης στην ελευθερία της έκφρασης της σκέψης και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού που δεν μπορεί να είναι μόνο συλλογική και να αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έτσι, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται κατά την κρίση τους και δεν βλέπω εδώ ότι παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών» κατέληξε η Σιλιάνοφσκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments