Οδηγός

Σύνταξη και σε όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ

Σύνταξη και σε όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ευχάριστα νέα για όσους έχουν οφειλές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, καθώς δικαίωμα σύνταξης έχουν πλέον επισήμως και όσοι χρωστούν στον EΦΚΑ (για χρέη έως 30.000 ευρώ), μετά και τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν οφειλές

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν οφειλές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, καθώς δικαίωμα σύνταξης έχουν πλέον επισήμως και όσοι χρωστούν στον EΦΚΑ (για χρέη έως 30.000 ευρώ), μετά και τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Από σήμερα, όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ προς τον e-ΕΦΚΑ θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Με τη ρύθμιση αυτή, με την οποία αυξήσαμε κατά 50% το πλαφόν για οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ, από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας», τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τη δημοσίευση της ΚΥΑ («Συνταξιοδότηση με οφειλές έως 30.000 ευρώ από τον e-ΕΦΚΑ – Διαδικασίες διασταύρωσης, έλεγχοι, προϋποθέσεις και τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του άρθρου 115 του ν. 5078/2023»).

«Με τη νέα ρύθμιση», πρόσθεσε στη σχετική δήλωσή της η υπουργός, «δίνουμε τη δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες να λάβουν σύνταξη και με οφειλές ως 30.000 ευρώ ή 10.000 ευρώ, αν είναι αγρότης, ορίζοντας ότι για το επιπλέον ποσό η παρακράτηση θα είναι στο 60% της σύνταξης και, στη συνέχεια, θα δίνεται η δυνατότητα για 60 δόσεις, όπως ισχύει και σήμερα.»

Η Πολιτεία δεν επιθυμεί να υπάρχουν πολίτες που να έχουν χρέη, αλλά πολίτες που να μπορούν να εξυπηρετούν τα χρέη τους και να λαμβάνουν τη σύνταξή τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments