Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Άδικο και υπερβολικό το πρόστιμο στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Άδωνις Γεωργιάδης: Άδικο και υπερβολικό το πρόστιμο στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Άδικο και υπερβολικό το πρόστιμο στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Το πρόστιμο παραβιάζει πλήρως την αρχή της αναλογικότητας

Υπερβολικό και άδικο βρίσκει το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει πως πρόκειται για πρόστιμο που παραβιάζει εντελώς την αρχή της αναλογικότητας.

Ιδιαίτερα, παραχωρώντας συνέντευξη στον Talk Radio, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και απάντησε πως «η κυρία Ασημακοπούλου δεν κατηγορείται από το πόρισμα ότι έκανε τη διαρροή. Κατηγορείται ότι έκανε χρήση των στοιχείων σε μη προεκλογική περίοδο. Σε αυτή την προεκλογική περίοδο, στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο έχω λάβει και εγώ μηνύματα από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω δώσει άδεια να λαμβάνω μηνύματα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει μια ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα διεξάγονται οι προεκλογικές εκστρατείες. Και θέλω να επισημάνω πως της επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ. Υπερβολικά μεγάλο ποσό, το οποίο παραβιάζει εντελώς την αρχή της αναλογικότητας».

Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή για το ΕΣΥ και την κυβερνητική πολιτική γι’ αυτό, ο Άδωνις ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως «αναβαθμίζουμε ήδη το ΕΣΥ. Από τα 125 νοσοκομεία του ΕΣΥ εκ βάθρων αναβαθμίζονται κτιριολογικά και από άποψη εξοπλισμού τα 90. Η κτιριακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική για την όλη αναβάθμιση των δημοσίων νοσοκομείων. Όσον αφορά το προσωπικό του ΕΣΥ, ακούω την καταγγελία από το ΕΣΥ ότι δεν κάνουμε προσλήψεις και πως, δήθεν, εγκαταλείπουμε το ΕΣΥ. Δεν υπάρχει ούτε ένα νοσοκομείο, που να μην έχει περισσότερο προσωπικό σήμερα από ό,τι το 2019, όταν αναλάβαμε την εξουσία. Η κατάσταση πάει λοιπόν καλύτερα. Υπηρετούν 23.000 περισσότεροι νοσηλευτές και γιατροί».

Μιλώντας, στη συνέχεια, για τον τεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «100 εκατομμύρια ευρώ έχουμε δεσμεύσει από το Ταμείο Ανάκαμψης για το τεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων έως το τέλος του 2025. Έχουμε κάνει αποδεκτά όλα τα σχετικά αιτήματα των νοσοκομείων. Αναφέρω, για παράδειγμα, τα έργα στο νοσοκομείο «Μεταξά» στο οποίο, πλέον, οι θάλαμοι θα έχουν 5 από 8  κλίνες και με τουαλέτα, που δεν υπήρχε. Έργα γίνονται και στο Λαϊκό και σε άλλα νοσοκομεία».

Τέλος, αναφερθείς στην αντισεισμική θωράκιση των νοσοκομείων και την αναμονή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «έχουμε κτίρια που δεν είναι φτιαγμένα με τους νεότερους κανονισμούς. Τα νεότερα κτίρια φτιάχνονται σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές. Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης των νοσοκομειακών μονάδων.

Όσον αφορά, την αναμονή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, έχουμε ένα σχέδιο για να μειώσουμε τις αναμονές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα χρησιμοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχουμε κατά νου και πρόκειται να το παρουσιάσουμε», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments