Πολιτική

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις κάλπες

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [365352] ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΒΙΩΣΙΜΗΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μαίνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο χώρους.

Δεν λέει να κοπάσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με την ηγεσία του κάθε κόμματος να εξαπολύει μύδρους κατά της απέναντι πλευράς. Ωστόσο είναι εμφανές πως οι συμμαχίες την επομένη των ευρωεκλογών μοιάζουν με τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Χτες ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη «χρυσό χορηγό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η Κουμουνδούρου καταλογίζει στην Χαριλάου Τρικούπη «πανικό» και «έκδηλο εκνευρισμό». Παράλληλα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει προς το παρόν τη συζήτηση για τις συμμαχίες που άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης και αμφισβήτησαν κορυφαία στελέχη του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε χτες σε συνέντευξή του στον κ. Κασσελάκη ως “χρυσό χορηγό” του κ. Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας τον ίδιο χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει και για τον Αλέξη Τσίπρα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Το κλίμα ανάμεσα στους δύο αρχηγούς είναι εμφανώς αρνητικό, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να το αποδίδει στο γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκάλεσε “εκβιαζόμενο”. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση ήταν ντροπιαστική και εξέθεσε προσωπικά τον Στέφανο Κασσελάκη. Επιπλέον, εμμέσως έκρινε αρνητικά τον Κασσελάκη, λέγοντας: “Αν ήμουν πρωταθλητής των offshore εταιρειών, πώς θα μπορούσα να πείσω τον ελληνικό λαό ότι υπηρετώ σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο για δίκαιη φορολόγηση;”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε, όμως, και για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών και για τις απαραίτητες συμμαχίες. Αφού σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να έρθει πρώτος στις εθνικές εκλογές, είπε πως για να συμβεί αυτό «πρέπει να έχουμε τη δύναμη μετά τις ευρωεκλογές να ανοίξουμε διάλογο με δυνάμεις προοδευτικές του Κέντρου και της Αριστεράς. Να δημιουργηθεί ένα μέτωπο προόδου, προγραμματικό και ρεαλιστικό, και όχι λαϊκισμοί, ευχολόγια και επικοινωνιακά σόου που εκφυλίζουν την πολιτική και μόνο λύσεις δεν δίνουν για τον λαό. Μπορεί να δίνουν διασκέδαση, λύσεις δεν δίνουν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι ενδεχόμενες συμμαχίες θα πρέπει να βασίζονται στις αξίες της κοινωνίας και να είναι σύμφωνες με συγκεκριμένους πολιτικούς όρους. Πρόσθεσε πως δεν θα συνάψει συμμαχίες με αντίθετη ιδεολογία, αλλά εξέφρασε την επιθυμία για διάλογο στην Κεντροαριστερά μετά τις εκλογές.

Αντίθετα, η Κουμουνδούρου επιθυμεί να τερματίσει τη συζήτηση περί κεντροαριστεράς, καθώς στελέχη της πιστεύουν ότι αυτή αποσπά το ενδιαφέρον της κοινωνίας από θέματα όπως είναι η ακρίβεια. “Κοιτάμε τις επόμενες δεκατρείς ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές, δεν κοιτάμε πέρα από αυτό” δήλωσε η Βούλα Κεχαγιά, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη δεν αφορά κάποιον πολιτικό αρχηγό, αλλά τους ψηφοφόρους και τα μέλη που συμφωνούν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά τις δηλώσεις των Κώστα Ζαχαριάδη και Διονύση Τεμπονέρα για τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, η Βούλα Κεχαγιά φάνηκε να επιρρίπτει την ευθύνη στην Χαριλάου Τρικούπη για την έλλειψη συνεννόησης. “Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δίνει ρόλο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά; Όχι. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν συνομιλεί. Τι να σχολιάσουμε τώρα;” ανέφερε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments