Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιέζει στρατηγικά τη ΝΔ, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Τρίποντο στην ακρίβεια από την κυβέρνηση, αλλά airball στις λύσεις» συνόψισε ο κ. Ανδρουλάκης τα κυβερνητικά πεπραγμένα στο πεδίο της ακρίβειας και της αύξησης του κόστους ζωής.

«Η εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης αποδεικνύεται από το εξής δεδομένο: μέχρι το φθινόπωρο του 2022 στη χώρα μας ο γενικός πληθωρισμός ακολουθούσε παράλληλα τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ενώ μένει σταθερός ο γενικός πληθωρισμός εκτινάσσεται ο πληθωρισμός των τροφίμων» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι «ξεκίνησε ένα πάρτι συμφερόντων και κερδοσκοπίας».

«Επειδή είναι ανίκανη η κυβέρνηση να εξασφαλίσει με ελέγχους ότι θα περάσει η μείωση του ΦΠΑ στους καταναλωτές, θα πληρώνει πολλαπλάσιο κόστος ο λαός;» αναρωτήθηκε με νόημα.

«Η λύση για εμάς είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ τρεις μονάδες για να πέσουν οι τιμές στα τρόφιμα και κατόπιν πρέπει να γίνουν πάρα πολλοί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα σε όσους δεν μεταφέρουν αυτήν τη μείωση στο ράφι» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να απαντά σε λύσεις μη εφαρμόσιμες» σχολίασε ως προς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μηδενισμό του ΦΠΑ.

«Ολιγωρία και κοροϊδία είναι να εμφανίζει ο κ. Μητσοτάκης ως δική του πρωτοβουλία της επιστολή προς την κα Φον Ντερ Λάιεν, όταν από το 2020 κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει να διερευνηθούν οι εδαφικοί και εφοδιαστικοί περιορισμοί κατά την τιμολόγηση των πολυεθνικών» υποσημείωσε αναφερόμενος στην επιστολή του Πρωθυπουργού προς την Κομισιόν.

Ερωτηθείς για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Όταν φορολογείς το επάγγελμα και όχι το εισόδημα, έχεις αποτύχει ως κράτος. Να μην μπορούν να αποδώσουν στην Ελλάδα ψηφιακά εργαλεία, που έχουν ενταχθεί στα φορολογικά συστήματα άλλων χωρών της Ευρώπης».

Ως προς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ανέδειξε τις «παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας» περιγράφοντας τις διαφορετικές γραμμές εντός της κυβέρνησης για το Κόσοβο, την «κομματική εργαλειοποίηση της υποψηφιότητας Μπελέρη» για να ανακοπούν διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά, όπως ομολόγησαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Με εντυπωσιάζει η ελληνική διανόηση του Κέντρου. Η Ελλάδα, που όλοι θεωρούμε ότι πρέπει να αναπτύσσει σοβαρή διπλωματία στα θέματα των δυτικών Βαλκανίων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , είναι μαζί με τη Σλοβακία και τον Όρμπαν, ενώ το σύνολο της Ευρώπης στήριξε να καθιερωθεί παγκόσμια ημέρα μνήμης της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα; Όλοι αυτοί οι υπερευαίσθητου κεντρώοι διανοούμενοι δεν είπαν μια κουβέντα » σημείωσε.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Είναι καλό για την πατρίδα μου να έχει μια σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στο 41% και όχι μια lifestyle αντιπολίτευση, που είναι μάννα εξ ουρανού για τον κ. Μητσοτάκη. Απέναντι στους αλυτρωτισμούς της Βόρειας Μακεδονίας, μας είπαν να έρθουν τώρα προς κύρωση τα πρωτόκολλα. Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Μετά μίλησαν για μηδενικό ΦΠΑ, και απαντά η Νέα Δημοκρατία “εντάξει έχουμε ακρίβεια, αλλά οι άλλοι μας πάνε στη χρεοκοπία”. Ούτε χρεοκοπία, ούτε ακρίβεια. Λύσεις, πρόγραμμα, σοβαρότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πιέσει στρατηγικά σε κανένα θέμα την κυβέρνηση. Πείτε μου μια ήττα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι αποτέλεσμα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».

«Tο ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, και το αποτέλεσμα, που θα φέρουμε, θα είναι ξανά έκπληξη για τους δημοσκόπους» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments