Πολιτική

Κασσελάκης: Η μάχη για τη δεύτερη θέση περνάει από τη Ραμάλα

Κασσελάκης: Η μάχη για τη δεύτερη θέση περνάει από τη Ραμάλα

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Μήνυμα στα αριστερά η επίσκεψη στη Ραμάλα.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 9ης Ιουνίου θα κρίνει την ένταση με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης θα τρέξει τις αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα εν μέσω νέας τάσης φυγής στελεχών και σεναρίων αναδιάταξης της Κεντροαριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την έφοδό του στην πολιτική σκηνή και πρωταρχικός στόχος του είναι η παραμονή στη δεύτερη θέση και δευτερεύων το υψηλότερο δυνατό ποσοστό στην κάλπη.

Μετά τα ανοίγματα στο λεγόμενο μεσαίο χώρο και το κέντρο ο κ. Κασσελάκης στρέφει την προσοχή του στα αριστερά για να περιορίσει τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ προς άλλα κόμματα ή την αποχή.

Ο κ. Κασσελάκης ενίσχυσε το αριστερό του προφίλ κατά την επιστροφή του από τη Δυτική Όχθη, διορθώνοντας παράλληλα αμφισημίες που είχαν παρατηρηθεί σχετικά με το Ισραήλ, την αναγνώριση της Παλαιστίνης και τον ρόλο της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης.

Με ένα βίντεο στο Instagram αναφέρει: “Σήμερα, από εδώ, από την Παλαιστίνη, καταδικάζουμε την τρομοκρατία”, υποστηρίζοντας την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα.

Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ χωρίς να έχει επίσημες επαφές με Ισραηλινούς αξιωματούχους, καθώς η επίσκεψή του είχε ως στόχο την αλληλεγγύη και όχι διπλωματικές σχέσεις. Αυτή η επιλογή δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει το πρόγραμμα των εμφανίσεών του στη Ραμάλα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και συνεχίσει τις περιοδείες του στην Πελοπόννησο. Μετά την Τρίπολη και την Καλαμάτα, θα επισκεφθεί την Αμαλιάδα και το μουσείο Μπελογιάννη.

Σε αντίθεση προς άλλους πολιτικούς, θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη στην Αθήνα. Τέλος, πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις, με κορύφωση την ομιλία του στην Αθήνα.

Στα σενάρια που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας για την επόμενη ημέρα των εκλογών σε σχέση με τη συμπόρευση των προοδευτικών κομμάτων, ο κ. Κασσελάκης με το επιτελείο του περιχαρακώνονται από τις άλλες δυνάμεις και με όρους ηγεμονισμού επιχειρούν να βάλουν τους όρους του παιχνιδιού.

Ο κ. Κασσελάκης το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους του τόνους ότι αυτός είναι που θα τρέξει τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης γεγονός που de facto τον αυτοεξαιρεί από τη συζήτηση της επόμενης ημέρας με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Για τη δημιουργία νέου φορέα στην Κεντροαριστερά ο κ. Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής:  «Δεν υπάρχει νέο σχήμα ούτε ερωτήματα περί ηγεσίας» είπε σε συνέντευξή του στο Βήμα την περασμένη Κυριακή εν μέσω δημοσκοπήσεων για το ποιος μπορεί να ηγηθεί ενός νέου φορέα.

Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια ευρεία συζήτηση για τις αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος. Ο κ. Κασσελάκης έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις αλλαγές και ήδη έχουν αποβληθεί ακόμη και στελέχη πρώτης γραμμής από το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παλιά προεδρική φρουρά οργανώνεται ξανά, αν και με διστακτικότητα.

Τα πρώτα βήματα για αυτή την αναδιοργάνωση έχουν ήδη γίνει, με την υποστήριξη του νέου προέδρου και της νέας γραφειοκρατίας του κόμματος, που έχουν εκφράσει την επιθυμία να τερματίσουν τη χρήση των παλιών οργάνων για τη λήψη αποφάσεων.

Ο στόχος της ηγεσίας είναι να ανοίξει ένας καθαρός διάδρομος μέχρι το Φθινόπωρο για το Συνέδριο, όπου θα ολοκληρωθεί η τρίτη φάση μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε “κόμμα Κασσελάκη”. Ο κ. Κασσελάκης θα χρησιμοποιήσει τα εσωτερικά δημοψηφίσματα για να παρακάμψει τυχόν εμπόδια και αντιστάσεις. Με την υποστήριξη της νέας βάσης του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης θα επιτύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί για το Συνέδριο το Φθινόπωρο, που θα αποτελέσει το μανιφέστο του για τις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments