Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα γυρίσουμε στο 2015 -Ο Κασσελάκης ήδη τάζει υπουργεία δεξιά κι αριστερά

Μητσοτάκης: Δεν θα γυρίσουμε στο 2015 -Ο Κασσελάκης ήδη τάζει υπουργεία δεξιά κι αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παλαιό Φάληρο, Τρίτη 28 Μαΐου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Μα εσείς μας το δώσατε το 41%» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Ψηφίζουμε για μια Ελλάδα υπερήφανη στην Ευρώπη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Έχουν την ιδιαιτερότητα να διεξάγονται σε έναν χρόνο σχετικά ουδέτερο, αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στο Παλαιό Φάληρο.

«Θέλουμε να πετύχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών της ΝΔ για να διατηρήσουμε τα πρωτεία του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη και να συνδιαμορφώσουμε τις εξελίξεις». Εμείς είμαστε το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός, και το κόμμα που, το δύσκολο 2015, κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα να φέρουμε πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη, τόνισε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός θύμισε στους πολίτες όσα έγιναν τα περασμένα πέντε χρόνια τονίζοντας ότι πλέον «η Ευρώπη αγωνίζεται να βρει τον βηματισμό της σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που γίνονται με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και επισήμανε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

«Η χώρα μας έβαλε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της», τόνισε ο πρωθυπουργός «και διαπραγματευτήκαμε το Ταμείο Ανάκαμψης που έφερε στην πατρίδα μας 36 δισ. ευρώ. Όλα αυτά διοχετεύονται σε επενδύσεις, ψηφιακά, υγεία, παιδεία».

Επίσης, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι η Ελλάδα ήταν ξέφραγο αμπέλι και πέντε χρόνια μετά δεν μας απασχολεί γιατί το λύσαμε.

Η θέση μας σε σχέση με την Τουρκία και τους βόρειους γείτονές μας έχει ενισχυθεί γιατί η Ελλάδα έχει άλλο κύρος και φωνή στην Ευρώπη. Θα συζητήσουμε για το αν θα έχουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης και ένα κοινό αμυντικό ταμείο για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος. Για όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα, ποιος κόμμα και ποιους ευρωβουλευτές θέλετε να σας εκπροσωπεί στην Ευρώπη; Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα και γι’ αυτό έχει σημασία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μην τις αντιμετωπίσετε με αδιαφορία. Θα σας ζητήσω να κινητοποιηθείτε όλες και όλοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments