Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιλέγει την αντιπαράθεση με τη «lifestyle τοξικότητα» Κασσελάκη

Μητσοτάκης: Επιλέγει την αντιπαράθεση με τη «lifestyle τοξικότητα» Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ξαναζούμε μια επανάληψη ενός προεκλογικού έργου και μιας πολιτικής ρητορικής η οποία έχει πληγώσει την χώρα» είπε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός.

Όσο πηγαίνουμε προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύει βολές σε αρκετές κατευθύνσεις στις περιορισμένες αναφορές που κάνει στην αντιπολίτευση, εντούτοις δεν μπορεί παρά να παρατηρεί κανείς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται περισσότερο στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου. Και αυτό διότι, όπως έγραφε και χθες το protothema.gr, στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν επιλέξει να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο, τίποτα να πέσει κάτω.

Δεν είναι μυστικό ότι το lifestyle προφίλ που υιοθετεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο σχολιασμού σε κυβερνητικούς κύκλους. Φερ ειπείν, μέλη του πρωινού καφέ σχολίαζαν τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη στη διαδικτυακή εκπομπή του youtuber Fipster, όπου έκανε ένα διαδικτυακό challenge με τραγουδίστριες, όπως η Ελένη Φουρέιρα και η Κατερίνα Λιόλιου. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, παρά το ότι βλέπει και αυτός τα όσα γίνονται, επιλέγει να μην στοχεύσει εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη lifestyle προσέγγιση αυτή κατ’ αυτή, αλλά για το ότι αυτή αποτελεί το «περιτύλιγμα» της τοξικότητας που παραπέμπει στο ιστορικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξαναζούμε μια επανάληψη ενός προεκλογικού έργου και μιας πολιτικής ρητορικής η οποία έχει πληγώσει την χώρα. Σε ένα μπορεί αυτή την φορά πιο lifestyle περιτύλιγμα, με άλλες πρακτικές και συνήθειες επικοινωνίας -δεν θέλω να τις σχολιάσω, ο κάθε πολιτικός αρχηγός επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο-, με δύο, όμως, χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την παλιά εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα είναι η τοξικότητα και το ψέμα. Αυτά δεν έχουν αλλάξει, έχουν παραμείνει ακριβώς τα ίδια», υπογράμμισε χθες με νόημα από την Κέρκυρα ο κ. Μητσοτάκης.

Σε αυτό, ο πρωθυπουργός, αλλά και τα κυβερνητικά κλιμάκια που «σαρώνουν» την Ελλάδα με περιοδείες αντιπαραβάλλουν το κυβερνητικό έργο, αλλά και όσα θα δρομολογηθούν από εδώ και πέρα. Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί χαμηλούς τόνους, χωρίς ακραία συγκρουσιακή ρητορική και μακριά από προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες αποστρέφονται σε αυτή τη φάση την υψηλή πόλωση και αναζητούν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Εξ ου και επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επί πολιτικής βάσης, «καρφώνοντας» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναβίωση των «λεφτόδεντρων», «το τάξιμο δεκάδων δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων για τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα χρηματοδοτικοί πόροι για να μπορέσει αυτό να γίνει πράξη», όπως το έθεσε από την Κέρκυρα.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Παλαιό Φάληρο, στη συνέχεια θα επισκεφθεί το γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της ΔΥΠΑ, ενώ το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του STAR.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments