Πολιτική

Σκέρτσος κατά Κασσελάκη: Τέτοιον πολιτικό αναλφαβητισμό είχαμε να δούμε από τον καιρό της Χρυσής Αυγής

Σκέρτσος κατά Κασσελάκη: Τέτοιον πολιτικό αναλφαβητισμό είχαμε να δούμε από τον καιρό της Χρυσής Αυγής

Πηγή Φωτογραφίας: Σκέρτσος κατά Κασσελάκη: Τέτοιον πολιτικό αναλφαβητισμό είχαμε να δούμε από τον καιρό της Χρυσής Αυγής

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε ότι θα καταργήσει τη βουλευτική ασυλία, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε ότι θα καταργήσει τη βουλευτική ασυλία, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας πως αποτελεί μια πιο επικίνδυνη εκδοχή του πολιτικού λαϊκισμού που έρχεται με νέο περιτύλιγμα.

«Δεν θα κλειστώ μέσα ως πρωθυπουργός. Εάν είμαστε στον αντίστοιχο συνταγματικό κύκλο η πρώτη μου απόφαση θα είναι η κατάργηση, της βουλευτικής ασυλίας,  του νόμου περί ευθύνης υπουργών και των βουλευτικών προνομίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτησή του ο Υπουργός Επικρατείας, στηλιτεύει τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας αρχικά ότι «δεν γνωρίζει ούτε το Σύνταγμα», καθώς αυτό προβλέπεται ρητά στο άρθρο 62 του Συντάγματος και τονίζει πως «τέτοιον πολιτικό αναλφαβητισμό και τυχοδιωκτισμό είχαμε να δούμε από τον καιρό της Χρυσής Αυγής».

Ο Άκης Σκέρτσος σημειώνει ακόμα πως η άρση του πλαισίου ειδικής προστασίας των πολιτικών προσώπων – που αποτελεί διεθνή πρακτική – «οδηγεί νομοτελειακά σε μια απολύτως ταξική Βουλή υπερπλουσίων και ολιγαρχών», διότι κανένας πολίτης της λαϊκής ή μεσαίας τάξης «δεν θα επιλέγει να εκτεθεί σε ένα τοξικό πολιτικό περιβάλλον χωρίς κάποιες ελάχιστες δικλείδες θεσμικής προστασίας», όπως αναφέρει.

Η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ακραίο πολιτικό αυταρχισμό είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αναφέρει ο Υπουργός Επικρατείας και καλεί τους πολίτες να πουν ΄«ένα βροντερό όχι στη νέα ακόμη πιο επικίνδυνη εκδοχή του πολιτικού λαϊκισμού που έρχεται με νέο περιτύλιγμα αλλά χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στο περιεχόμενο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας 

«Ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. Κασσελάκη που σήμερα μας ενημέρωσε ότι αν αναλάβει την εξουσία το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, ότι αυτή προβλέπεται και προστατεύεται ρητά από το άρθρο 62 του Συντάγματος.

Συνεπώς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάποτε ως άλλος ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε πως είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», δεν γνωρίζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε τις (βαριές χρονικά) διαδικασίες που ορίζουν την τροποποίησή του αλλά ούτε και τις αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας και του Πρωθυπουργού. Κοινώς λέει χοντροκομμένα ψέμματα πιστός στην παράδοση του κόμματός του.

Η πραγματικότητα είναι, βέβαια, πως υπάρχει μια σημαντική διαφορά διότι τέτοιον πολιτικό αναλφαβητισμό και τυχοδιωκτισμό είχαμε να δούμε από τον καιρό της Χρυσής Αυγής.

Πραγματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παύει να μας εκπλήσσει αρνητικά διαρκώς, και για έναν ακόμη πολύ σοβαρό λόγο: η άρση του πλαισίου ειδικής προστασίας των πολιτικών προσώπων (που δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά κοινή διεθνή πρακτική) οδηγεί νομοτελειακά σε μια απολύτως ταξική Βουλή υπερπλουσίων και ολιγαρχών. Σε μια Βουλή ουρανοκατέβατων Κασσελάκηδων.

Πολύ απλά διότι κανένας αυτοδημιούργητος πολίτης της λαϊκής ή μεσαίας τάξης δεν θα επιλέγει να εκτεθεί σε ένα τοξικό πολιτικό περιβάλλον χωρίς κάποιες ελάχιστες δικλείδες θεσμικής προστασίας.

Η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ακραίο πολιτικό αυταρχισμό είναι πραγματικά εντυπωσιακή και έρχεται με φόρα προς την ελληνική κοινωνία. Κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης έχει ευθύνη να κινητοποιηθεί με την ψήφο του στις προσεχεις εκλογές και να πει ένα βροντερό όχι στη νέα ακόμη πιο επικίνδυνη εκδοχή του πολιτικού λαϊκισμού που έρχεται με νέο περιτύλιγμα αλλά χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στο περιεχόμενο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments