Πολιτική

“Σκληρό ροκ” στην τελική ευθεία των εκλογών

“Σκληρό ροκ” στην τελική ευθεία των εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ολοένα και πιο σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ δίνει τον τόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Μία ανάσα πριν από τις Ευρωεκλογές οι κυριότερες πολιτικές δυνάμεις του τόπου αντιπαρατίθενται με αγοραίους όρους, με στόχο τον εντυπωσιασμό και την έξαψη των πνευμάτων. Με στόχο, δηλαδή, ο οποίος αφορά μόνον ή εντέλει κυρίως, την μεγιστοποίηση της κομματικής συσπείρωσης ενόψει των εκλογών.

Ταυτόχρονα, απουσιάζει εντελώς η ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τις θέσεις με τις οποίες οι δυνάμεις αυτές θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, καθορίζοντας έτσι την ποιότητα της ελληνικής αντιπροσώπευσης στην Ευρωβουλή. Είναι σημαντικό να εκλεγούν πρόσωπα ικανά και αξιόλογα που θα εκπροσωπήσουν το εκλογικό σώμα και την Ελλάδα στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προωθεί ψευδεπίγραφες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει τον Στ. Κασσελάκη ως πολιτικό απατεώνα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε “κουτοπονηριές” της κυβέρνησης και απαντά ο κ. Άκης Σκέρτσος, χαρακτηρίζοντας τον Κασσελάκη ως αδίστακτο, θρασύ και επικίνδυνο.

Με εξαίρεση το μικρό διάλλειμα της επίσκεψης του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη η μάχη της ακρίβειας θα είναι το «νούμερο ένα» θέμα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως είναι το μέσο για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση του κόσμου, αλλά και για την προσέλκυση των απογοητευμένων ψηφοφόρων που είναι κοντά στην αποχή. Για αυτό το λόγο, άλλωστε η αξιωματική αντιπολίτευση προχώρησε το τελευταίο διάστημα στην κατάθεση προτάσεων νόμου για την καταπολέμηση της ακρίβειας και το νέο φορολογικό. Ήθελαν να αποδείξουν πως ο σχεδιασμός τους είναι τεκμηριωμένος – κοστολογημένος και μπορεί να συνοδευτεί από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, όπως προβλέπεται για όλα τα νομοσχέδια.

Η καμπάνια θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα, με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τα κορυφαία στελέχη, να εστιάζουν στα θέματα της αγοράς. Το πρώτο δείγμα ήρθε με την επίσκεψή του σε σούπερ μάρκετ για την τιμή της φέτας, προκαλώντας σύγκρουση με την κυβέρνηση. Είναι άλλωστε και μια τακτική που στοχεύει στο να επαναφέρει στο προσκήνιο το δίπολο όπως αναδείχθηκε από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και μετά.

Με αυτήν την ανταλλαγή ύβρεων, όμως, όπως και όσες άλλες εκστόμισαν άλλα στελέχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, απαξιώνεται ακόμη περισσότερο στα μάτια της κοινής γνώμης το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μόνοι κερδισμένοι από αυτήν την χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση είναι όσοι βρίσκονται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, ένθεν και ένθεν και απορρίπτουν συνολικά τις δημοκρατικές διαδικασίες. Μόνη χαμένη, με άλλα λόγια, από όλο αυτό το “πανηγύρι”, είναι η ποιότητα της δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο

Η χρήση ύβρεων είναι εύκολη, αλλά αποτελεί ενδεικτικό των αξιών που υποστηρίζει κάποιος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι η μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων είναι η λύση για το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά τα στελέχη του κόμματός του ανταλλάσσουν ύβρεις με τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Υπό αυτό το πρίσμα, το εκλογικό σώμα θα πρέπει να αποφασίσει αν η κυβερνώσα παράταξη έχει τις κατάλληλες πολιτικές για να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα της ακρίβειας, ή αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι γενικά ανεπαρκές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments