EDITOR'S PICK

300 εκατ. παιδιά θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης ετησίως

300 εκατ. παιδιά θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης ετησίως

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Σε ποσοστό 12,6%, έχουν υποστεί μη συναινετική συνομιλία και έκθεση σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 302 εκατ. νέους ανθρώπους και παιδιά. Η έρευνα βρήκε επίσης ότι πολλοί άνδρες θα προσπαθούσαν να διαπράξουν και φυσικά σεξουαλικά αδικήματα κατά των παιδιών, εάν πίστευαν ότι δεν θα συλληφθούν

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου αποφάσισαν να καταγράψουν το εύρος της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης παιδιών και τα ευρήματά τους είναι σοκαριστικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία δημοσίευσε ο Guardian, διαπίστωσαν ότι 12,6% των παιδιών στον κόσμο έχουν πέσει θύματα μη συναινετικής ομιλίας και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο τον περασμένο χρόνο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 302 εκατομμύρια νέους ανθρώπους και παιδιά. Ενα παρόμοιο ποσοστό (12,5%) είχε εξαναγκαστεί σε ανεπιθύμητη σεξουαλική συζήτηση που μπορεί να περιλαμβάνει sexting, ερωτικές ερωτήσεις και αιτήματα σεξουαλικής πράξης από ενήλικες ή άλλους νέους. Τα αδικήματα μπορούν επίσης να λάβουν τη μορφή «εκβιασμού», όπου οι θύτες ζητούν χρήματα από τα θύματα για να μη δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες και συνομιλίες, αλλά και κατάχρηση της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η έρευνα έδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι μια περιοχή ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου. Η πρωτοβουλία Childlight του πανεπιστημίου, η οποία στοχεύει στην κατανόηση της παιδικής κακοποίησης, περιλαμβάνει έναν νέο παγκόσμιο δείκτη που αποτυπώνει ότι ένας στους εννέα άνδρες στις ΗΠΑ (που ισοδυναμεί με σχεδόν 14 εκατ.) παραδέχτηκε κάποια στιγμή ότι παρενόχλησε παιδιά στο διαδίκτυο. Το 7% των βρετανών ανδρών, που ισοδυναμεί με 1,8 εκατ., παραδέχτηκε το ίδιο. Η έρευνα βρήκε επίσης ότι πολλοί άνδρες παραδέχτηκαν ότι θα προσπαθούσαν να διαπράξουν φυσικά σεξουαλικά αδικήματα κατά των παιδιών, εάν πίστευαν ότι δεν θα τους έπιαναν. Ο διευθύνων σύμβουλος της Childlight, Πολ Στάνφιλντ, δήλωσε: «Η κλίμακα είναι τεράστια. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ισοδυναμεί με τη δημιουργία μιας σειράς ανδρών παραβατών που θα μπορούσε να εκτείνεται από τη Γλασκώβη μέχρι το Λονδίνο ή να γεμίσει το στάδιο Γουέμπλεϊ 20 φορές. Το υλικό που χρησιμοποιείται για κακοποίηση παιδιών είναι τόσο διαδεδομένο, που τέτοια αρχεία αναφέρονται κατά μέσο όρο σε οργανώσεις προστασίας και αστυνόμευσης μία φορά κάθε δευτερόλεπτο. »Πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία που παρέμεινε κρυφή πάρα πολύ καιρό.

Εμφανίζεται σε κάθε χώρα, αυξάνεται εκθετικά και απαιτεί παγκόσμια αντίδραση. Πρέπει να δράσουμε επειγόντως και να το αντιμετωπίσουμε ως ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που μπορεί να προληφθεί. Τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν. Πρέπει να τα προστατεύσουμε». Ο Στίβεν Κάβανο, εκτελεστικός διευθυντής της Interpol, είπε ότι οι παραδοσιακές προσεγγίσεις επιβολής του νόμου δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με το πρόβλημα και να ανταποκριθούν σε αυτό: «Πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης ειδικών ερευνητών, της καλύτερης ανταλλαγής δεδομένων και του εξοπλισμού για την αποτελεσματική καταπολέμηση αυτής της πανδημίας και της βλάβης που προκαλεί σε εκατομμύρια ζωές νέων σε όλο τον κόσμο», είπε. Η Γκρέις Τέιμ, η οποία είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ως παιδί και αργότερα ίδρυσε το Grace Tame Foundation, είπε ότι μια κεντρική παγκόσμια ερευνητική βάση δεδομένων είναι απαραίτητη για την προστασία των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments