Ελλάδα

Από τη Ρωσία το mail-φάρσα στα σχολεία -«Ήθελαν να κλονίσουν το αίσθημα ασφάλειας»

Από τη Ρωσία το mail-φάρσα στα σχολεία -«Ήθελαν να κλονίσουν το αίσθημα ασφάλειας»

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για το πανομοιότυπο mail που έλαβαν και αμέσως διενεργήθηκαν έλεγχοι από την Αστυνομία, ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και τα κοντινά περιπολικά σε κάθε σχολείο.

Αναστάτωση προκλήθηκε από απειλητικό mail για βόμβες που εστάλη σε τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής, κάποια εκ των οποίων μάλιστα κλειστά.

Το mail, που έχει σταλεί από ηλεκτρονική διεύθυνση του εξωτερικού, είχε παραλήπτες διάφορα σχολεία της Αττικής, τουλάχιστον 35, σε Γέρακα, Παλλήνη, Αιγάλεω, Περιστέρι και αλλού.

Οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για το πανομοιότυπο mail που έλαβαν και αμέσως διενεργήθηκαν έλεγχοι από την Αστυνομία, ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και τα κοντινά περιπολικά σε κάθε σχολείο.

Μέχρι στιγμής κανένα εύρημα δεν υπήρξε, η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. από την αρχή ήταν ότι επρόκειτο για φάρσα, ενώ ταχύτατα διαπίστωσαν ότι εστάλη από το εξωτερικό – σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από τη Ρωσία.

Το Ηλεκτρονικό Έγκλημα συνεχίζει την έρευνά του για την ανεύρεση των ιχνών του αποστολέα. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της, ο δράστης θα αποκαλυφθεί. Στόχος του mail, όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση η Αστυνομία, ήταν «η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Το mail προκάλεσε πράγματι αναστάτωση, καθώς οι γονείς και τα παιδιά που πήγαν το πρωί στα σχολεία ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να κρατήσουν τα παιδιά εκτός μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. Σε πολλά σχολεία ήδη οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί και έχει ζητηθεί τα παιδιά να επιστρέψουν.

Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν: «Το υπουργείο Παιδείας, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κακόβουλη αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ορισμένα σχολεία της Αττικής, κίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ήδη στις έρευνες ενεπλάκη και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για spam -ψευδές- μήνυμα και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το απειλητικό mail στα σχολεία

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», αναφέρει στην ανακοίνωση το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και συνεχίζει:

«Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες, να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα».

«Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτόν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments