Ελλάδα

Conference League: Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις- Κλείνουν δρόμοι, ρολά κατεβάζει ο ΗΣΑΠ

Conference League: Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις- Κλείνουν δρόμοι, ρολά κατεβάζει ο ΗΣΑΠ

Πηγή Φωτογραφίας: [369873] CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Απαγορευμένη ζώνη για όσους δεν έχουν ειδική διαπίστευση ή εισιτήριο για τον τελικό του Conference League είναι η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Απαγορευμένη ζώνη για όσους δεν έχουν ειδική διαπίστευση ή εισιτήριο για τον τελικό του Conference League είναι η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε μία ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την OPAP Arena (AEK Arena) όλα είναι αποκλεισμένα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή. Τα μέτρα της ΕΛΑΣ που εφαρμόζονται σταδιακά περιλαμβάνουν από αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων, απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και αλλαγές στα Μέσα Μεταφοράς. Εξάλλου, οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός έχουν προμηθευτεί ειδικές διαπιστεύσεις για να μπορούν να κυκλοφορούν.

Στα μέτρα εμπλέκονται όλες οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ υπολογίζονται ότι συνολικά θα πάρουν μέρος στην τήρηση των μέτρων περίπου 5.000 αστυνομικοί.

Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί που θα πάνε στον τελικό Conference League

Για τις ανάγκες τις μαζικής μετακίνησεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα έχουν δημιουργηθεί fan meeting points προκειμένου να συγκεντρωθούν και στη συνέχεια η μετακίνησή τους θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα, συνοδεία αστυνομικών, με συρμούς του ΗΣΑΠ, αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο. Από εκεί στις 18:30 θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, προς τον σταθμό «Περισσός», και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομικών.

Παράλληλα, για τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, στους οποίους έχουν διατεθεί μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο Ο.Α.Κ.Α., ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσός».

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια αρχή θα διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός», όσο και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και στην έρευνα όλων των χώρων του, από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα θα ανοίξει η εξωτερική περίμετρος του γηπέδου όπου θα μπορούν να συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι, ενώ στον χώρο θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η UEFA. Τρεις ώρες πριν τη «σέντρα» θα ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου και θα μπορούν οι φίλαθλοι να εισέλθουν σε αυτό.

Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί για τη μετακίνηση, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και μελών των αποστολών των διαγωνιζόμενων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments