Γεωπολιτικά

Ζαχάροβα: Δριμεία επίθεση για τους περιορισμούς της ΕΕ στα ρωσικά ΜΜΕ

Ζαχάροβα: Δριμεία επίθεση για τους περιορισμούς της ΕΕ στα ρωσικά ΜΜΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Russia's Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova speaks during a session of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in Saint Petersburg, Russia June 16, 2022. REUTERS/Maxim Shemetov Purchase Licensing Rights

Αμερικανο-νατοϊκές νεομακαρθικές μέθοδοι για τη φίμωση των ξένων ανταποκριτών στη Μόσχα

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Commission Βέρα Γιούροβα απείλησε ότι η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις στην ιστοσελίδα “Voice of Europe”, που την κατηγορεί για «παραπληροφόρηση υπέρ της Ρωσίας», καθώς και στις εφημερίδες Rossiskaya Gazeta, Izvestia και στο πρακτορείο Ria Novosti, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg στις 6 Μαΐου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε, ότι θα επακολουθήσει απάντηση στους δυτικούς ανταποκριτές στη Μόσχα, εάν η ΕΕ αποπειραθεί να φιμώσει τα ρωσικά ΜΜΕ. Η Ζαχάροβα διευκρίνισε, ότι εάν ληφθούν αντιδεοντολογικά μέτρα κατά ρωσικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων, τότε οι δυτικοί ανταποκριτές «παρά το γεγονός ότι δεν θα το επιθυμούσαν, θα πρέπει επίσης να δεχτούν τα μέτρα που θα λάβουμε ως αντίποινα. Έχουν δεχτεί την αγάπη μας στο παρελθόν, αλλά τώρα πρέπει να κατανοήσουν την απάντησή μας…».

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκμηδενίζει κάθε προσπάθεια του αμερικανο-νατοϊκού άξονα για τη μετατροπή ή εξέλιξη της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης σε αυτοδιαλυτική πορεία της ΕΕ.

Οι άνωθεν επεμβάσεις (λογοκρισίες) στο έργο των δημοσιογράφων είναι ήδη γνωστές στο χώρο του λειτουργήματός μας. Ακόμη και σε δημοσιογραφικά συνέδρια, με υποτίθεται κοινή συμμετοχή πολιτικών εκπροσώπων από όλο το κομματικό φάσμα, παρατηρούνται απαράδεκτα κρούσματα όχι μόνο μονοκομματικών-κυβερνητικών συμμετοχών, αλλά και δρυμυτάτων επιθέσεων κατά πεπειραμένων και έντιμων λειτουργών της δημοσιογραφίας που «τολμούν» να εναντιωθούν εναντίον της ασκούμενης λογοκρισίας για τις υπερβάσεις κατά δημοσιογράφων, που στα άρθρα τους τάσσονται υπέρ του τερματισμού της αιματοχυσίας και των καταστροφών στις επικράτειες της Κριμαίας, αλλά και άλλων περιοχών, όπου συνεχίζεται η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.

Αυτά τα κρούσματα που είχαν ως στόχο και έλληνες δημοσιογράφους-συντάκτες φιλειρηνικών άρθρων αποτελούν όνειδος στο χώρο της ενημέρωσης και τόσο οι πολιτικοί-κυβερνητικοί φορείς, όσο και τα δημοσιογραφικά σωματεία ας αναλάβουν εντίμως τις ευθύνες τους.

Ανάλογο ασυγχώρητο κρούσμα λογοκριτικής φίμωσης είναι η επισημοποίηση της μονόπλευρης αντίληψης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποκαλεί το αντιπαλαιστινιακό πογκρόμ στη Γάζα ως … αυτοπροστασία (!) του ισραηλινού στρατού!

Εν αναμονή των αντιποίνων

Ο αμερικανός δημοσιογράφος-ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Ρωσία Έβαν Γκερσκόβιτς, δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα του με τον τίτλο «Η ρωσική οικονομία αρχίζει ν’ αποσυντίθεται».

Ο συντάκτης του ανησυχητικού αυτού για την ρωσική κοινή γνώμη άρθρου, συνελήφθη από την ρωσική αστυνομία και κρατείται στη μοσχοβίτικη φυλακή Λεφόρτοβο. Προηγήθηκε της σύλληψής του η κατηγορία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) ότι ο Γκερσκόβιτς κατ’ εντολήν των ΗΠΑ «συνέλεγε πληροφορίες για μια από τις στρατιωτικές βιομηχανίες της Ρωσίας» αποκαλύπτοντας έτσι αυστηρό κρατικό μυστικό.

Γιατί η Ρωσία καταδικάζει την αμερικανο-νατοϊκή διαλυτική διείσδυση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μολονότι ανήκω στη φοιτητική και γενικότερα τη γενιά της νεολαίας του ’60, που ανδρώθηκε, με την κατά την πλειονότητα αντίθεσή της προς την ανελέητη και με άπειρα θύματα της επίσημης ή ανεπίσημης πολιτικής αντιδημοκρατικής μισαλλοδοξίας, εν τούτοις η ίδια αυτή γενιά δεν παρασύρθηκε από αντεκδικητική συμπεριφορά, κατά των μίσθαρνων διωκτών της.

Υπήρξαν βεβαίως κάποια αναπόφευκτα κρούσματα ανελέητης αντεκδίκησης κατά των … «νομοταγών» τραμπούκων, εκ μέρους των φανατισμένων αντιπάλων.

Με λιγότερα λόγια, μερικά παλικάρια, στα μαύρα χαράματα και με ανεξέλεγκτες κατηγορίες πλήρωσαν με τυφεκισμό τη ζωή τους, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, με την πάντα εύκολη ρετσινιά της … κατασκοπείας, αλλά και τη συνδρομή του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μήτσου Παπασπύρου, η «παλάντζα».

Αυτή ακριβώς η άδολη φιλόπατρις και ανεξίκακη γενιά, με το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου ένιωσε τον καθαρό αέρα μιας σχεδόν παγκόσμιας συναδέλφωσης με πολύ περιορισμένα τα κρούσματα ρεβανσισμού.

Αλλά ώ της πλάνης! Ενώ η ΕΣΣΔ άφησε σχεδόν όλες τις πόρτες της ανοιχτές, στον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό, αλλά και στα συνοριακά ακάνθινα φράγματα με τον άλλο κόσμο και ενώ στο σύνολό της η πρώην σοβιετική ηγεσία ακύρωσε στην πράξη τα Σύμφωνα της Βαρσοβίας και της ΚΟΜΕΚΟΝ, εν τούτοις η πορεία σχεδόν του συνόλου των κρατών αυτών των Συμφώνων αντιμετωπίζει προσχεδιασμένες κατ’ αρχήν ψυχροπολεμικές αμερικανικές επιθέσεις, με απώτερο στόχο την υποταγή τους στον νατοϊκό πατερναλισμό και την αντιρρωσική συμπεριφορά τους.

Με τα περίεργα αυτά τεχνάσματα, το ΝΑΤΟ καθ’ υπαγόρευση του ανεπαρκούς εκφραστή του αμερικανικού επιπόλαιου European dream Τζο Μπάιντεν, ονειρεύεται τη διαλυτική διάσπαση της εύθραυστης ευρωπαϊκής συνοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments