Διεθνή

Ράφα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί – Καταρτίζεται σχέδιο στον ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός

Ράφα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί – Καταρτίζεται σχέδιο στον ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να βομβαρδίζουν τη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου ανέπτυξαν τεθωρακισμένα, ενώ στον ΟΗΕ καταρτίζεται σχέδιο απόφασης με σκοπό να «σταματήσει» η «σφαγή» μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό της Κυριακής σε καταυλισμό εκτοπισμένων που προκάλεσε αγανάκτηση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να βομβαρδίζουν τη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να βομβαρδίζουν τη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου ανέπτυξαν τεθωρακισμένα, ενώ στον ΟΗΕ καταρτίζεται σχέδιο απόφασης με σκοπό να «σταματήσει» η «σφαγή» μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό της Κυριακής σε καταυλισμό εκτοπισμένων που προκάλεσε αγανάκτηση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως έγιναν νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν ισραηλινά άρματα μάχης σε διάφορους τομείς της πόλης, που πλέον έχει μετατραπεί στο επίκεντρο του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

«Ο κόσμος προσπαθεί να μένει προς το παρόν όσο γίνεται περισσότερο στο σπίτι ή στο κατάλυμά του διότι όποιος κινείται γίνεται στόχος πυρών ισραηλινών drones», είπε κάτοικος, ο Άμπντελ Χατίμπ.

Η Πολιτική Προστασία της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε χθες τον θάνατο 21 ανθρώπων σε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων, δυο μέρες έπειτα από παρόμοιο που ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή.

Ενώ, σχεδόν οκτώ μήνες αφότου άρχισε ο καταστροφικός πόλεμος, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας, για να συζητήσει την κατάσταση μετά τον βομβαρδισμό της Κυριακής σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 249, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Με βίντεο στην πλατφόρμα Χ η Τζουλιέτ Τούμα, εκπρόσωπος της UNRWA δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος κάνοντας λόγο για 200 νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Σχέδιο απόφασης μετά από αίτημα της Αλγερίας

Η παλαιστινιακή Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για πολλά «απανθρακωμένα» πτώματα μετά την πυρκαγιά που σάρωσε τον καταυλισμό εκτοπισμένων Μπαρκάσατ, τον οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Αρωγής και Έργων για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), βορειοδυτικά της Ράφας. Ο βομβαρδισμός αυτός πυροδότησε νέα διαδήλωση χθες βράδυ στο Παρίσι, για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, με την απαίτηση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός, που λέει ότι διενεργεί εσωτερική έρευνα, ανέφερε χθες πως τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν την Κυριακή δεν θα μπορούσαν «από μόνα τους» να προκαλέσουν την πυρκαγιά.

Η Αλγερία καταρτίζει σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να «σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», ανακοίνωσε χθες ο πρεσβευτής της στον διεθνή οργανισμό, ο Αμάρ Μπεντζαμά, μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του δεκαπενταμελούς οργάνου.

«Θα πρόκειται για σύντομο κείμενο, για ξεκάθαρο κείμενο, προκειμένου να σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», τόνισε στον Τύπο, ενώ το ΣΑ αναμένεται σήμερα να συνέλθει εκ νέου για τη μηνιαία αξιολόγηση της κατάστασης στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Ελπίζουμε πως αυτό θα μπορέσει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, διότι διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές», σχολίασε από τη δική του πλευρά ο κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Φου Κονγκ, που θα ήθελε να διεξαχθεί ψηφοφορία εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments