Nέα της αγοράς

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο, «αντίσταση» από την Coca-Cola HBC

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο, «αντίσταση» από την Coca-Cola HBC

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Παραμένουν υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί άνω του -1%, ενώ στον αντίποδα πολύ καλή πορεία ακολουθεί η Coca-Cola HBC με κέρδη άνω του 2%.

Με ένα σερί εναλλαγής πρόσημων ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία ένδειξη της νευρικότητας στις τάξεις των επενδυτών, με πιέσεις για τράπεζες αλλά και μερικά ακόμη blue chips, ενώ στον αντίποδα ο δεικτοβαρής τίτλος της Coca-Cola HBC επιστρέφει σε ανοδική πορεία.

Σε κλίμα αναμονής -με δεδομένες τις ανακοινώσεις στοιχείων για τον πληθωρισμό σε αρκετές κορυφαίες οικονομίες της υφηλίου- βρίσκονται οι επενδυτές και στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται μόλις 0,01% και τον DAX να έχει κέρδη 0,24%. Ελαφρώς καλύτερες οι τάσεις για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,26%.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά τη συνεδρίαση, αλλά σύντομα άρχισε να αντιστρέφει την πορεία του και στις 11:36 βρίσκεται στο -0,27% και τις 1.477,21 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ 41 μετοχές ενισχύονται, έναντι 43 που κινούνται πτωτικά. Απώλειες 0,39% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει οριακά κέρδη 0,04%.

Στο -1,25% ο τραπεζικός δείκτης, με σημαντικές πιέσεις για τις μετοχές, καθώς η Alpha Bank υποχωρεί 1,19%, η Eurobank έχει πτώση 1,79%, η Εθνική Τράπεζα αποδυναμώνεται 0,92%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει απώλειες 1,10%.

«Κρατά» τον Γενικό Δείκτη η πορεία της μετοχής της Coca-Cola HBC με κέρδη 2,5%, ενώ στους κερδισμένους και η Quest με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, με τη ΔΕΗ να έχει ήπια άνοδο 0,09%. Πτώση 0,73% για τον ΟΠΑΠ, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,64%, ενώ άνω του -1% αποδυναμώνονται Viohalco και Ελλάκτωρ.

Η εικόνα του Χ.Α. όλες τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι σοβαρές ρευστοποιήσεις που θα διατάρασσαν τα τεχνικά κεκτημένα δεν βγαίνουν, με το Γενικό Δείκτη να μην απομακρύνεται από την περιοχή των 1.480 – 1.500 μονάδων και φαίνεται πως δεν θα αργήσει η προσπάθεια επαναπροσέγγισης των υψηλών 13 ετών.

Ασχέτως προσήμου Γενικού Δείκτη, η αγορά παρουσιάζει την ίδια ενδιαφέρουσα εικόνα στο ευρύτερο ταμπλό, με μεικτά πρόσημα, ποιοτικούς διαχωρισμούς, εναλλαγές πρωταγωνιστών και εντυπωσιακό rotation. Χθες, παρά τα θετικά πρόσημα του Γ.Δ., του FTSE 25 και του τραπεζικού, 63 μετοχές κινήθηκαν πτωτικά έναντι 58 που ενισχύθηκαν, ενώ ήταν αξιοσημείωτη η αλλαγή συμπεριφοράς αρκετών μετοχών που αρχικώς κινήθηκαν έντονα ανοδικά, αλλά στο τέλος έκλεισαν στα χαμηλά ημέρας ή πλησίον αυτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments