Podcasts | Pagenews Politics #37

Ρωμανός: Ο Κασσελάκης είναι καθηλωμένος στη λαϊκιστική λογική των λεφτόδεντρων

Ο κ. Κασσελάκης δεν διατυπώνει αντιπροτάσεις

29.05.2024 | 18:34

Listen On:

Ρωμανός: Ο Κασσελάκης είναι καθηλωμένος στη λαϊκιστική λογική των λεφτόδεντρων

Ο κ. Κασσελάκης δεν διατυπώνει αντιπροτάσεις

Συνέντευξη εφ’ όλης της πολιτικής ύλης παραχώρησε στο Pagenews ο κ. Νίκος Ρωμανός.

Ιδιαίτερα, μιλώντας στη δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους εκλογικούς στόχους του κυβερνώντος κόμματος, στηλίτευσε τη λαϊκιστική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Στέφανου Κασσελάκη, ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό στίγμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για το εάν η Νέα Δημοκρατία θα επιτύχει να φτάσει τον πήχη του 33% στις ευρωεκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος απάντησε ότι «είναι απόλυτα λογικό και ρεαλιστικό να θέτει κάποιος έναν πήχη, που να συναρτάται με τις προηγούμενες εκλογές. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές πήραμε 33%. Οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Πάντοτε, οι ευρωεκλογές χαρακτηρίζονται από υψηλότερα ποσοστά αποχής και χαλαρότητα της ψήφου. Από την πλευρά μας, συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές και είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να αναδεικνύουμε ευρωπαϊκά θέματα. Πλέον, από εκεί που ήμασταν «μαύρο πρόβατο» πρωταγωνιστούμε σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδίκησε και πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι πολίτες πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε βουλευτές και κόμματα που διεκδικούν και πετυχαίνουν περισσότερα για τη χώρα τους και σε βουλευτές που δυσφημούν την πατρίδα μας».

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στο ζήτημα της ακρίβειας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως «είμαστε οι πρώτοι που αναγνωρίζουμε πως η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Είναι μια μάχη που εμείς ως κυβέρνηση δίνουμε καθημερινά, σε αντίθεση με άλλους που επιχειρούν να την εργαλειοποιήσουν εκλογικά και πολιτικά, όπως ο κύριος Κασσελάκης που έφθασε στο σημείο να δημιουργήσει fake news. Και εκτός από την παραποίηση των αναφορών του πρωθυπουργού για τη φέτα, ο κ. Κασσελάκης έκανε βιντεάκι για το ελαιόλαδο, όπου συγκρίνει ανόμοιες ποσότητες και ποιότητες ελαιολάδου. Άρα κοροϊδεύει τον κόσμο. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλαζονεία από το να κοροϊδεύεις τον κόσμο».

Στη συνέχεια, ο κύριος Ν. Ρωμανός ερωτήθηκε για το επικοινωνιακό χάρισμα και τις πολιτικές ικανότητες του κ. Κασσελάκη και τοποθετήθηκε, λέγοντας πως «είναι αλήθεια ότι έχει επικοινωνιακό χάρισμα. Ότι ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί αυτό το χάρισμα με τον πιο χυδαίο λαϊκισμό είναι επίσης αλήθεια. Άρα εμείς δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα αναπάντητο. Ο κ. Κασσελάκης δεν διατυπώνει αντιπροτάσεις. Ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί το επικοινωνιακό χάρισμα για να ρίξει λάσπη, να αυξήσει την τοξικότητα και να αναπαράξει fake news. Δυστυχώς, δεν έχει ρεαλιστικές αντιπροτάσεις. Και οι όποιες αντιπροτάσεις βασίζονται σε λεφτόδενδρα. Εγώ ακούω προτάσεις ακοστολόγητες και άγνοια της ουσίας των ζητημάτων, Στην τετραετία το πρόγραμμα Κασσελάκη κοστίζει πολλά προγράμματα Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση κάθε μήνα και κάθε εβδομάδα αυξάνει τα μέτρα που λαμβάνει στη μάχη κατά της ακρίβειας. Εμείς δίνουμε μάχη σε μια κατεύθυνση συγκεκριμένη και απτή. Έχουμε επιβάλει πολλαπλά πρόστιμα και έχουμε αναλάβει και υπερεθνικές πρωτοβουλίες, όπως η επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Και ως προς την κριτική ότι τα πρόστιμα που επιβάλλουμε είναι αισθητά πιο κάτω από τα υπερκέρδη, η κριτική αυτή θα είχε νόημα αν κάποιος είχε να προτείνει κάτι άλλο. Και πρόκειται για μια προσέγγιση, η οποία καταλήγει στην αύξηση της φορολογίας».

Σε σχέση με το εάν υφίσταται θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα, επισημάνθηκε ότι «το γεγονός πως έχουμε φτάσει να αναλαμβάνουμε ακόμη και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνει πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ στον πυρήνα της Ε.Ε. Κατά συνέπεια, δεν ισχύει ότι, δήθεν, απομακρυνόμαστε από το κράτος δικαίου. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Είμαστε ένα κατοχυρωμένο κράτος δικαίου».

Αναφερόμενος, τέλος, στο πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην ευρωβουλευτή κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «δίνουμε έναν πραγματικό αγώνα για να μειώσουμε την αποχή. Ένα από τα εργαλεία που διαθέτουμε είναι επιστολική ψήφος. Καταφέραμε να πάει πολύ καλά η επιστολική ψήφος. Παρόλα αυτά, βλέπουμε να εργαλειοποιείται και ένα ζήτημα διαρροής κάποιων προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να τεθεί δήθεν ζήτημα διαβλητότητας. Δεν έχει καμιά σχέση η διαρροή και ο χρόνος της διαρροής με οποιοδήποτε ζήτημα διαβλητότητας. Ο χρόνος διαρροής έγινε επί υπηρεσιακής κυβέρνησης και κατά προέκταση, δεν εμπλέκεται η κυρία Νίκη Κεραμέως. Η αδιαβλητότητα των εκλογών δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ στη μεταπολίτευση. Και όλοι κρίνουμε όταν βλέπουμε τον κ. Κασσελάκη να θέτει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών», κατέληξε συμπερασματικά ο κύριος Νίκος Ρωμανός.